НАЧАЛО Други

Директорът на крипто борсата Kraken се оттегля от поста си

септември 22, 2022 9:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на крипто борсата Kraken се оттегля от поста си

Джеси Пауъл ще се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Kraken.

Пауъл е решил да се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Kraken, съобщи в сряда The Wall Street Journal. На мястото на Пауъл ще застане Дейв Рипли, настоящият главен оперативен директор на компанията. Засега не е ясно кой ще наследи Рипли.

Въпреки напускането на ръководния пост Пауъл планира да продължи да играе активна роля в компанията като неин най-голям акционер. Той ще поеме ролята на председател на борда на директорите на компанията.

Основана през 2011 г., Kraken е една от най-старите борси за криптовалути. Понастоящем тя има около 3,300 служители по целия свят.

Миналата година Пауъл заяви, че неговата борса може да стане публична през 2022 г. Въпреки че подобен план вероятно е бил отложен, според доклада Kraken е сред онези няколко компании за криптовалути, които продължават да наемат служители въпреки драстичния спад на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL) може да скочи с 1,000%+, твърди анализатор


През юни Пауъл привлече внимание, след като направи някои фанатични коментари и помоли „лесно обидливите“ служители да напуснат компанията.

Съобщава се също, че американските власти разследват Kraken за нарушаване на санкциите срещу Иран.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене