НАЧАЛО Биткойн

Предстоят още спадове на крипто пазара, твърдят от Coin Bureau

септември 22, 2022 15:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстоят още спадове на крипто пазара, твърдят от Coin Bureau

Домакинът на YouTube канала "Coin Bureau" предупреди, че покрай повишаването на лихвените проценти ще видим спадове на крипто пазарите.

Водещият сподели, че с повишаването на лихвените проценти Биткойн (BTC) може да спадне с над 30% от сегашното ниво.

Сега, колкото повече се покачват лихвените проценти, толкова по-малко привлекателни за инвеститорите ще бъдат рисковите активи като акциите и особено криптовалутите.

Вероятността от по-нататъшни разпродажби е причината, поради която мнозина сега прогнозират, че BTC може да падне до $12,000 през следващите месеци, което прави сегашната ни борба около $18,000 почти радостна в сравнение.

Повишение на лихвения процент със 75 базисни пункта

Видеото на Coin Bureau беше споделено преди решението за повишение със 75 базисни пункта. 

“Комитетът се стреми да постигне максимална заетост и инфлация от 2% в дългосрочен план. В подкрепа на тези цели Комитетът взе решение да повиши целевия диапазон на лихвения процент по федералните фондове на 3 до 3-1/4% и очаква, че ще бъде целесъобразно продължаващо увеличаване на целевия диапазон”, гласи обявление от Фед.

След новината цената на Биткойн падна под $19,000, като преди съобщението се движеше близо до $19,500.

Решението от сряда беше до голяма степен очаквано, като пазарът изглежда е предвидил това увеличение. Водещият отбеляза имено това, като подчерта, че по този начин се намаляват шансовете за спад на Биткойн с над 35%.

Домакинът на Coin Bureau коментира и вероятността лихвите да бъдат повишени с цял процент въз основа на инструмент, използван за прогнозиране на решенията на Федералния резерв относно лихвените проценти – FedWatch. Въпреки това, видяхме повишение от 0.75%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Директорът на крипто борсата Kraken се оттегля от поста си


Освен повишаването на лихвените проценти, водещият на Coin Bureau каза, че Биткойн е изправен пред други заплахи, като например негативни технически перспективи и нарастващ обем къси позиции.

По данни на CFTC [Commodity Futures Trading Commission] за BTC са открити много институционални къси позиции.

[…] Накратко, независимо дали се занимавате с акции, криптовалути или всъщност с почти всичко друго, тази зима ще бъде гадна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво казва ChatGPT за цената на Solana и Tradecurve за 2023 г.

Въпреки че Solana подобрява мрежата си, наскоро тя навлезе в мечи тренд. Междувременно TCRV има светло бъдеще пред себе си, продължавайки своя предпродажбен скок.

май 31, 2023 19:00 4 мин. четене

Какво представлява Aave и защо е толкова популярна сред инвестиралите в ICO на Avorak AI?

След кратък обзор на инвестиралите в ICO на Avorak се вижда, че интересът към Aave е голям, като се има предвид, че това е платформа за кредитиране.

май 31, 2023 18:59 3 мин. четене

ЕТО ЗАЩО Wall Street Memes ще изригне скоро, а yPredict има потенциал да постигне 10Х растеж през лятото

Крипто пазарите направо са полудели, като всички меме криптовалути се превръщат в моментални звезди, а токени като $PEPE връщат времената, в които дребни инвеститори се превръщаха в Биткойн милионери в рамките на дни.

май 31, 2023 18:50 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.