Home

Хакери предполагаемо се опитват да разбият кода на Биткойн

19.09.2022 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери предполагаемо се опитват да разбият кода на Биткойн

Според неотдавнашен доклад на Bleeping Computer, TeamTNT, известна хакерска група, се е завърнала и сега се опитва да разбие кода на Биткойн.

Съобщава се, че въпросните хакери превземат сървъри и използват огромните им ресурси, за да стартират програми за разбиване на криптирането на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Биткойн използва елиптичната крива secp256k1 за своите ключове и подписи. Когато криптовалутата стана популярна, изборът на тази конкретна реализация озадачи експертите по криптография, тъй като secp256k1 беше почти напълно непозната в сравнение с други решения.

Сега хакерите от TeamTNT се опитват да разбият криптирането с помощта на откраднати ресурси. Въпреки това, остава много вероятно те просто да си играят с нови възможности за атака, вместо действително да се опитват да хакнат Биткойн (BTC).

Засега Биткойн се счита за напълно безопасен, тъй като няма машини, които биха могли да го разбият. При това положение някои експерти смятат, че в бъдеще ще бъде възможно да се разбие Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите


Марк Уебър, квантов физик от Университета в Съсекс, е прогнозирал, че квантов компютър с повече от 300 милиона кюбита ще може да представлява сериозна заплаха за Биткойн.

В такъв случай би било необходимо да се стартира квантовоустойчив хард форк, за да се спаси Биткойн от суперкомпютрите.

Биткойн никога не е бил хакван, което е едно от основните му предимства. Въпреки това главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро изрази мнение, че е много вероятно Биткойн да има някои сериозни грешки, които все още не са открити.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.