Home

Чарлз Хоскинсън коментира критиките на Джак Дорси към PoS

15.09.2022 14:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън коментира критиките на Джак Дорси към PoS

Създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън призова бившия главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси да не слага всички протоколи за доказателство за залог под общ знаменател.

Хоскинсън казва, че Substack публикацията, която той е споделил в профила си, ще накара Биткойн максималистите да повярват, че блокчейнът на Cardano също разполага със ‘slashing’ – функция, която дава възможност да се наказват злонамерените участници в мрежата, за да се обезкуражат други такива да се държат по подобен начин.

Смята се, че възможността за използване на икономически санкции, за да се оскъпят 51% от атаките е едно от основните предимства на консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS). Привържениците на Биткойн обаче разглеждат тази система за отрицателни стимули като основен недостатък.

Струва си да се отбележи, че прилагането на PoS от Cardano не изисква slashing. Блокчейнът има уникална схема за разпределяне на възнагражденията, която стимулира [притежателите] на дялове да се държат рационално. Разпределянето на предлагането на ADA на притежателите чрез динамиката на свободния пазар засилва децентрализацията на блокчейна, като по този начин го прави по-устойчив на атаки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сливането на Етериум (ETH) премина успешно


Успешна атака срещу Cardano би изисквала някой да притежава мнозинството от всички заложени монети, за да има доминация в консенсуса на мрежата, което би я направило изключително скъпа. Следователно е много вероятно ирационалните злонамерени участници да успеят да сформират само маргинална група.

Ако някой оператор на пул стане некоректен, делегатите просто ще го изоставят, като по този начин ще се уверят, че този некоректен пул няма да бъде избран за създаването на нови блокове.

Освен това злонамерените участници в мрежата така или иначе ще бъдат финансово източени, поради което slashing-a не би могъл да предотврати такава атака.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.