Home

2000% скок в потребителската активност на блокчейн игрите

22.04.2022 10:34 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2000% скок в потребителската активност на блокчейн игрите

Последните данни за блокчейн гейминг пространство показват, че активността на потребителите на P2E (play-to-earn) игри е нараснала през последната година заедно с уникалните адреси на портфейли, свързани с тези игри.

Потребителската активност в P2E платформи е скочила с 2,000% на годишна база, според доклад на DappRadar, публикуван на 20-ти април. Докладът, публикуван съвместно с Blockchain Gaming Alliance (BGA), е изцяло фокусиран върху блокчейн гейминг пространството, което отбелязва значителен растеж през последните 12 месеца.

Докладът отбелязва, че въпреки “предизвикателния сценарий от микро и макроикономически перспективи“, дейността в пространството се стабилизира. Инциденти със сигурността като при Ronin подчертаха, че съществуват рискове за сигурността, но финансирането и развитието остават приоритет.

Този интерес е висок и през 2022 г., като през първото тримесечие на годината се наблюдава използването и инвестирането в блокчейн игри, представляващи 52% от цялата блокчейн дейност. Само през март 2022 г. имаше 1.22 милиона нови уникални активни портфейли (UAW).

НЕ ИЗПУСКАЙ
Jeeves учетвори оценката си до $2.1 милиарда

Не само Axie Infinity привлече вниманието на геймърите, тъй като много други блокчейн игри също се разраснаха през последните 12 месеца. Игри като Crazy Defense Horses и Aavegotchi доведоха до 219% увеличение на активността на Polygon от началото на годината.

Що се отнася до сумите за финансиране, секторът на блокчейн игрите набра $2.5 милиарда през първото тримесечие на 2022 г., което е 150% повече в сравнение с първото тримесечие на 2021 г. Някои от тези фирми се превърнаха в най-горещите имена в блокчейн пространството, като тези извън крипто света обмислят възможностите, предоставени от технологията.

P2E игри, подкрепени от крипто и блокчейн манията

Блокчейн и криптовалутите създадоха доста вълнение в света на игрите в последно време, като често са подложени на критики от настоящата гейминг общност. Издателите и разработчиците на игри виждат потенциал в революционизирането на бизнес модела с внедряването на нови технологии.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano (ADA) бележи две значителни постижения

Огромни компании за видеоигри като Ubisoft вече са започнали да работят с NFT, докато Square Enix също обмисля да въведе подобни промени. Всъщност главният изпълнителен директор на Square Enix вярва, че блокчейн технологията е бъдещето на игрите.

Разбира се, ще отнеме време, преди да видим сериозни промени на гейминг пейсажа, но все още е показателно, че толкова много големи компании за игри са съгласни относно стойността на NFT и базираните на блокчейн системи. С начина, по който P2E игрите се разрастват, може дори да очакваме да видим повече съществуващи компании за игри да предприемат първата крачка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase планира пускането на cbBTC в блокчейна на Solana

Според директора на компанията в Сингапур Хасан Ахмед по време на събитието Solana Breakpoint 2024 Coinbase се готви да пусне своя обвит Coinbase BTC в блокчейна на Solana.

22.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.