НАЧАЛО Крипто Крими

20-ма арестувани в Китай за криптоджакинг, засягащ над 1 милион компютъра

юли 10, 2018 11:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
20-ма арестувани в Китай за криптоджакинг, засягащ над 1 милион компютъра

Криптоджакинг е практиката, в която се използва мощта на компютъра за добив на криптовалути без съгласието или знанието на собственика.

20-ма заподозрени бяха арестувани в Китай в голям случай на криптоджакинг, за който се твърдеше, че засяга над един милион компютри и генерира 15 милиона юана (около 2,2 милиона долара) незаконни печалби.

Според местните източници, разследването на случая започна през януари 2018 г., след като екипът за сигурност в Tencent, технологичният гигант, който разработи WeChat, предупреди Бюрото за обществена сигурност Weifang City за скрипт за добив на крипто, скрит в свободно изтеглящи се плъгини.

Така нареченият добивен скрипт тип „троянски кон“ е бил програмиран да работи, когато открие, че използването на CPU-то на компютъра е по-малко от 50%.

След като разработчиците на скрипта бяха проследени до град Qinzhou, Бюрото за обществена сигурност в Qinzhou създаде специална работна група за разследване, съобщиха местните медии.

Въз основа на информация, разкрита в процеса срещу един човек, за който се твърди, че е замесен, арестуван през март, екипът по-късно разкри последствията от компания, наречена Dalian Shengping Network Technology, което доведе до още 16 ареста. Предполага се, че компанията е рекламирала безплатни изтегляния на 2,89 милиона компютри, избирайки над 1 милион от тях за cryptojacking.

На 18-ти април, двама души работещи за друга компания, бяха обвинени в групиране на зловреден софтуер заедно със софтуер за управление на мрежата, използван от интернет кафенета в провинция Heilongjiang. Друго лице беше арестувано във връзка с акцията за криптоджакинг, на следващия ден.

Единадесет от заподозрените вече са освободени под гаранция

През двете години, през които е била криптоджакинг схемата, се твърди, че са били добити 15 милиона юана ($ 2.2 милиона) в крипто.

Само миналия месец нов доклад, публикуван от фирма за кибернетична сигурност McAfee Labs, разкри, че някои форми на cryptоjacking са се понижили с 629% през първото тримесечие на 2018 г. в сравнение с предходното тримесечие.

Също през юни, екипът по киберсигурността разкри, че 40 000 устройства в различни отрасли са били заразени от Monero (XMR) миньор като част от хибридната злоумишлена манипулация на трафика и крипто минната кампания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене