НАЧАЛО Алткойни

2 алткойна влязоха в топ 50 след като достигнаха нови исторически стойности

15.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 алткойна влязоха в топ 50 след като достигнаха нови исторически стойности

Пазарът на криптовалути е в подем в последно време, като Биткойн и останалите дигитални активи показват сериозна възходяща инерция.

Два известни алткойна – SEI и SUI – наскоро достигнаха нови рекордни стойности.

Докато SUI отбеляза забележителен скок, SEI среща съпротива около предишния си връх. Остава въпросът: може ли SEI да преодолее това препятствие?

Анализ на SUI

От октомври 2023 г. насам цената на SUI следва стръмен възходящ тренд, характеризиращ се с параболично изкачване. Тази тенденция се потвърждава последователно, за последен път на 23 януари 2024 г.

През последния период инерцията на SUI само се засилва. Вчера той достигна рекордно висока стойност от $1.97. Освен това индексът на относителната сила (RSI) показва положителна инерция.

Трейдърите често се позовават на RSI като на индикатор за инерция, за да преценят дали даден пазар е свръхкупен или свръхпродаден, което подпомага вземането на решения относно натрупването или продажбата на активи.

Когато RSI е над 50 и има възходяща тенденция, преобладават бичи настроения. Освен това покачването на RSI допълнително засилва тази перспектива.

Ако възходящата траектория се запази, следващото ниво на съпротива се намира на $2.20, приблизително 15% над текущата цена на SUI. Нарушаването на параболичната трендлиния обаче може да доведе до 28% спад до най-близката подкрепа на ниво $1.40.

Анализ на SEI

От декември 2023 г. насам SEI претърпява бърз растеж. Кулминацията на този възходящ тренд е достигането на исторически връх от $0.88 на 4 януари 2024 г. Впоследствие цената се сблъска със съпротива около границата от $0.85.

Въпреки това низходящият тренд спря на 23 януари. След по-високо дъно на 7 февруари инерцията на SEI се ускори, което доведе до пробив над съпротивата от $0.85 вчера, достигайки нов връх от $0.90.

Индексът RSI, който се движи във възходяща тенденция и надхвърля 70, подкрепя бичите настроения. Освен това теорията за вълните на Елиът предполага, че SEI в момента се намира в петата си и последна вълна на възход, като потенциално може да достигне върхове близо до $1.08, което представлява 26% увеличение спрямо настоящото ниво.

Въпреки това неуспехът да се задържи над съпротивата от $0.85 може да предизвика спад от 32% до най-близката подкрепа от $0.60.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.