НАЧАЛО Други

2.7% ръст на инфлацията в Канада и това не е лоша новина

23.05.2024 2:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2.7% ръст на инфлацията в Канада и това не е лоша новина

В Канада годишният темп на инфлация спадна до най-ниското си равнище от три години насам, главно поради забавянето на нарастването на цените на храните, което компенсира по-високите разходи за горива.

По данни на канадската статистическа служба индексът на потребителските цени (CPI) в страната за април се е увеличил с 2.7% спрямо предходната година – стойност, съответстваща на пазарните прогнози. Това се случи след леко повишение с 0.1 процентни пункта до 2.9% през март.

На месечна база цените отбелязаха увеличение от 0.5%, което съответства на консенсусните прогнози. При отчитане на сезонните колебания индексът на потребителските цени се повиши с 0.2% спрямо предходния месец.

Същевременно предпочитаните от Банката на Канада измерители за базисната инфлация показаха 2.75% годишно повишение през април. Това бележи забавяне в сравнение с отчетения през предходния месец растеж от 3.05%.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.