Home

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

21.06.2024 20:31 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

Това се случи след важна актуализация в социалните мрежи от страна на главния изпълнителен директор на топ производителя на компютри Майкъл Дел, където той използва твърдението “Оскъдността създава стойност“, което заинтригува Биткойн ентусиастите. Това предполагаемо намеква за фиксирания лимит на BTC предлагането и предизвика любопитство сред заинтересованите от крипто страни относно мнението на Дел за дигиталния актив.

Отговорът на Майкъл Сайлър към този туит беше, че Биткойн е създал такъв недостиг, което Дел сподели със своите последователи в X.

По-рано, въпреки че признаваше потенциала на блокчейн технологията, Дел бе скептично настроен към Биткойн. Дали лица като Сейлър са в състояние да променят начина, по който Дел възприема водещата криптовалута, е трудно да се определи.

Коментарите не свършиха дотук, като по-късно Дел публикува изображение на Чудовището от “Улица Сезам”, което бе дигитално променено (очевидно от Сейлър), за да покаже известния детски герой, който поглъща Биткойн вместо бисквитки.

През 2014 г. Dell беше сред пионерите в приемането на Биткойн като форма на плащане. Това я превърна в най-големия търговец по онова време, който приемаше криптовалутата. През 2017 г. обаче, поради слабото търсене, Dell преустанови BTC транзакциите.

Според критиците му самото наличие на недостиг не означава ценност – това твърдят експерти като Питър Шиф, които настояват, че Биткойн няма реална стойност, защото не е полезен с нищо.

Въпреки това, такива дискусии в социалните мрежи от хора като Майкъл Дел развълнуват крипто общността и са показателни за това колко далеч е стигнал Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.