НАЧАЛО Крипто Крими

12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

юли 14, 2018 8:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

Има нови обвинения срещу 12 руски военни офицери, за конспирация за намеса в президентските избори през 2016 г. в САЩ.

В таксите се посочва, че Биткойн е бил използван от обвиняемите, за да натрупат пари, за да си купят сметка за виртуална частна мрежа (VPN), да наемат сървър в малайзийския фонд и да създадат операция за добив на Биткойн.

Обвинителният акт, изготвен от екип от следователи, ръководен от специален съветник Робърт Мюлер, обвинява 12 руски разузнавателни агенти за хакване на президентската кампания на Хилари Клинтън, Демократичния национален комитет и Комитета за демократична кампания на Конгреса.

Графа 10 на обвинителния акт подробно описва как хакерите твърдят, че са използвали Биткойн в заговор за изпиране на пари.

Пране на пари

„За да се улесни закупуването на инфраструктура, използвана в тяхната хакерска дейност – включително хакерство в компютрите на американски лица и субекти, участващи в президентските избори в САЩ през 2016 г. и освобождаване на откраднатите документи – обвиняемите заговорничиха за изпиране на еквивалента на над 95 000 долара чрез Мрежа от транзакции, структурирани, за да се възползват от възприеманата анонимност на криптовалутите, като например Биткойн.“

Смесване на Биткойн с традиционни валути

Конспираторите използваха смесица от валути, включително щатски долари, както и Биткойн.

Въпреки че конспираторите са довели до извършването на транзакции в различни валути, включително в щатски долари. Те основно използват Биткойн при закупуване на сървъри, регистриране на домейни и по друг начин извършване на плащания в подкрепа на хакерската дейност. Много от тези плащания бяха обработени от компании, разположени в САЩ, които предоставиха услуги по обработка на плащания на хостинг компании, регистратори на домейни и други доставчици, както международни, така и местни. Използването на BTC позволи на конспираторите да избягват преки взаимоотношения с традиционните финансови институции, което им позволява да избегнат по-задълбочен контрол на тяхната самоличност и източници на средства.

Един от специализираните профили на конспираторите получи стотици заявки за Биткойн плащане от приблизително 100 различни имейл акаунта.

Добив на Биткойн


В допълнение към добивът на Биткойн, конспираторите са придобили биткойн по различни начини, предназначени да скрият произхода на средствата. Това включваше закупуване на Биткойн чрез peer-to-peer, преместване на средства чрез други цифрови валути и използване на предплатени карти. Те също така са получили помощ от една или повече борси от трета страна, които улесняват пласираните транзакции чрез платформи за цифрова обмяна на валута, осигуряващи повишена анонимност.

Обвиняемите работят за две звена на дирекция „Главно разузнаване“ на руския Генерален щаб, известни като GRU. Според обвиненията, те използват техника, наречена spear phishing, измамна практика, която включва изпращане на имейли като фалшив доверен изпращач, за да подвеждат хората да разкриват поверителна информация, като пароли.

Обвиняемите също са обвинени в хакерство в компютърни мрежи, за да инсталират злонамерен софтуер и да шпионират потребителите, да заснемат клавишни комбинации, да правят екранни снимки и да изтриват цифрови данни, насочени към държавните избирателни съвети и други правителствени агенции.

Американци не са били замесени и е нямало изявление, което да предполага, че руската хакерска конспирация променя преброяването на президентските гласове в САЩ или резултата от изборите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене