НАЧАЛО Крипто Крими

12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

юли 14, 2018 8:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
12 Руснака обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016

Има нови обвинения срещу 12 руски военни офицери, за конспирация за намеса в президентските избори през 2016 г. в САЩ.

В таксите се посочва, че Биткойн е бил използван от обвиняемите, за да натрупат пари, за да си купят сметка за виртуална частна мрежа (VPN), да наемат сървър в малайзийския фонд и да създадат операция за добив на Биткойн.

Обвинителният акт, изготвен от екип от следователи, ръководен от специален съветник Робърт Мюлер, обвинява 12 руски разузнавателни агенти за хакване на президентската кампания на Хилари Клинтън, Демократичния национален комитет и Комитета за демократична кампания на Конгреса.

Графа 10 на обвинителния акт подробно описва как хакерите твърдят, че са използвали Биткойн в заговор за изпиране на пари.

Пране на пари

„За да се улесни закупуването на инфраструктура, използвана в тяхната хакерска дейност – включително хакерство в компютрите на американски лица и субекти, участващи в президентските избори в САЩ през 2016 г. и освобождаване на откраднатите документи – обвиняемите заговорничиха за изпиране на еквивалента на над 95 000 долара чрез Мрежа от транзакции, структурирани, за да се възползват от възприеманата анонимност на криптовалутите, като например Биткойн.“

Смесване на Биткойн с традиционни валути

Конспираторите използваха смесица от валути, включително щатски долари, както и Биткойн.

Въпреки че конспираторите са довели до извършването на транзакции в различни валути, включително в щатски долари. Те основно използват Биткойн при закупуване на сървъри, регистриране на домейни и по друг начин извършване на плащания в подкрепа на хакерската дейност. Много от тези плащания бяха обработени от компании, разположени в САЩ, които предоставиха услуги по обработка на плащания на хостинг компании, регистратори на домейни и други доставчици, както международни, така и местни. Използването на BTC позволи на конспираторите да избягват преки взаимоотношения с традиционните финансови институции, което им позволява да избегнат по-задълбочен контрол на тяхната самоличност и източници на средства.

Един от специализираните профили на конспираторите получи стотици заявки за Биткойн плащане от приблизително 100 различни имейл акаунта.

Добив на Биткойн


В допълнение към добивът на Биткойн, конспираторите са придобили биткойн по различни начини, предназначени да скрият произхода на средствата. Това включваше закупуване на Биткойн чрез peer-to-peer, преместване на средства чрез други цифрови валути и използване на предплатени карти. Те също така са получили помощ от една или повече борси от трета страна, които улесняват пласираните транзакции чрез платформи за цифрова обмяна на валута, осигуряващи повишена анонимност.

Обвиняемите работят за две звена на дирекция „Главно разузнаване“ на руския Генерален щаб, известни като GRU. Според обвиненията, те използват техника, наречена spear phishing, измамна практика, която включва изпращане на имейли като фалшив доверен изпращач, за да подвеждат хората да разкриват поверителна информация, като пароли.

Обвиняемите също са обвинени в хакерство в компютърни мрежи, за да инсталират злонамерен софтуер и да шпионират потребителите, да заснемат клавишни комбинации, да правят екранни снимки и да изтриват цифрови данни, насочени към държавните избирателни съвети и други правителствени агенции.

Американци не са били замесени и е нямало изявление, което да предполага, че руската хакерска конспирация променя преброяването на президентските гласове в САЩ или резултата от изборите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене