НАЧАЛО Други

Проучване на Coinbase дава интересни прозрения за притежанието на криптовалути

март 3, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване на Coinbase дава интересни прозрения за притежанието на криптовалути

Проучването разгледа как притежанието на криптовалути се разпределя сред хора от различни възрастови групи и убеждения.

Резултатите от проучване, поръчано от водещата американска криптоборса Coinbase, показват, че популярността на криптовалутите в Америка продължава да расте като над една пета от населението вече притежава някаква форма на дигитален актив.

Според проучването, проведено през февруари 2023 г., около 50 милиона американци, или 20% от населението, притежават криптовалута, което представлява стабилна цифра в сравнение с началото на 2022 г.

Интересно е, че проучването също така подчерта, че политическата принадлежност има малко влияние върху притежаването на криптоактиви, като сходен брой републиканци (18%), демократи (22%) и независими (22%) притежават дигитални валути. Това сочи, че криптовалутите могат да се радват на по-голямо бъдещо приемане и регулиране на сектора.

Проучването също така индикира, че по-младите американци и цветнокожите имат по-висок процент на притежание на крипто в сравнение с други демографски групи като 29% от афроамериканците и 27% от латиноамериканците притежават дигитални активи в сравнение със 17% от белите американци. Освен това проучването установи, че над 80% от американците смятат, че сегашната глобална финансова система несправедливо облагодетелства силни интереси, а две трети смятат, че тя се нуждае от значителни промени или от цялостно преразглеждане.

Тези резултати демонстрират нарастващо недоволство от традиционните финансови системи и нарастващ апетит за иновации и промени. Американците все по-често се обръщат към крипто и блокчейн технологията като потенциално решение на проблемите на сегашната финансова система.

Всъщност повече от три четвърти от собствениците на криптовалути в проучването са оптимистично настроени за бъдещето на дигиталните активи и блокчейн технологията като смятат, че те могат да създадат по-справедлива и по-приобщаваща финансова система.

Проучването също така разкри, че възрастните от поколението Z и милениалите са особено оптимистично настроени към бъдещето на криптовалутите и блокчейн технологията, като съответно 54% и 55% от тях са съгласни, че те представляват бъдещето на финансите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите могат да направят значителен скок, твърди А. Крюгер


Тези цифри са още по-високи сред цветнокожите, което сочи, че дигиталните активи и блокчейн технологията имат потенциала да се превърнат в мощни инструменти за насърчаване на финансовото приобщаване и равенството.

Проучването, проведено от фирмата за бизнес анализи Morning Consult от името на Coinbase, обхвана над 2,000 американци, предоставяйки ценна информация за нагласите и поведението на жителите на САЩ по отношение на криптовалутите и блокчейн технологията. Тъй като популярността на цифровите активи продължава да расте, ще бъде интересно да се види как ще се развият нагласите към криптовалутите през следващите години и как те ще оформят бъдещето на финансите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене