НАЧАЛО Алткойни

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

29.05.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

Възходът му се дължи на уникалния му произход и нарастващия интерес към крипто проекти, управлявани от AI.

Дигиталният художник “Rhett Mankind” създаде Turbo с помощта на GPT-4, започвайки със скромен бюджет от $69. Прозрачността и децентрализираният характер на проекта допринесоха за неговата популярност. Той заяви: „Аз не контролирам… Всички останали измислят идеи и ги изпълняват по-добре, отколкото аз бих могъл“.

Пътуването на Turbo беше нестабилно, като съвсем наскоро достигна нов исторически рекорд с текуща цена от $0.0088 и 24-часов обем на търговия над $500 милиона. Въпреки липсата на полезност отвъд статута на мемекойн, неговите иновации в областта на изкуствения интелект, етиката, управлявана от общността, и моделът на справедливо разпределение привлякоха инвеститори.

Листван на различни централизирани борси като MEXC и OKX, Turbo може да се похвали с циркулиращо предлагане от 69 милиарда токена и пазарна капитализация от $540 милиона. Скорошният му скок отразява интереса на крипто общността към проекти за изкуствен интелект.

Въпреки че успехът на Turbo подчертава динамичната природа на крипто, той също така подчертава разликата между мемекойните и големите и утвърдени криптовалути като Етериум и Биткойн, чиято полезност се простира отвъд ценовото действие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.