Home

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

29.05.2024 6:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

Възходът му се дължи на уникалния му произход и нарастващия интерес към крипто проекти, управлявани от AI.

Дигиталният художник “Rhett Mankind” създаде Turbo с помощта на GPT-4, започвайки със скромен бюджет от $69. Прозрачността и децентрализираният характер на проекта допринесоха за неговата популярност. Той заяви: „Аз не контролирам… Всички останали измислят идеи и ги изпълняват по-добре, отколкото аз бих могъл“.

Пътуването на Turbo беше нестабилно, като съвсем наскоро достигна нов исторически рекорд с текуща цена от $0.0088 и 24-часов обем на търговия над $500 милиона. Въпреки липсата на полезност отвъд статута на мемекойн, неговите иновации в областта на изкуствения интелект, етиката, управлявана от общността, и моделът на справедливо разпределение привлякоха инвеститори.

Листван на различни централизирани борси като MEXC и OKX, Turbo може да се похвали с циркулиращо предлагане от 69 милиарда токена и пазарна капитализация от $540 милиона. Скорошният му скок отразява интереса на крипто общността към проекти за изкуствен интелект.

Въпреки че успехът на Turbo подчертава динамичната природа на крипто, той също така подчертава разликата между мемекойните и големите и утвърдени криптовалути като Етериум и Биткойн, чиято полезност се простира отвъд ценовото действие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Големият ъпгрейд на Cardano: Chang хард форкът може да изстреля цената на ADA

Cardano се подготвя за трансформиращ ъпгрейд с предстоящия Chang хард форк, който обещава да окаже значително влияние върху ADA токена и неговата общност.

26.07.2024 21:30 1мин. четене

BlackRock се съмнява в търсенето на Solana ETF въпреки одобрението на Етериум

Одобрението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) за спот Етериум ETF предизвика интерес към бъдещи крипто ETF, като някои очакват, че следващият може да бъде Solana ETF.

26.07.2024 21:00 1мин. четене

Крипто китовете инвестират усилено в алткойни въпреки последните спадове

През тази седмица големите крипто инвеститори придобиват алткойни, въпреки че тези активи се представят по-слабо в сравнение с предходната седмица. Тази тенденция показва силна вяра в техния краткосрочен потенциал.

26.07.2024 20:30 2мин. четене

Стартa на Етериум ETF предизвика спад в цената, но подготвя сцената за евентуално рали

Стартирането на Етериум ETF доведе до нов натиск за продажба на криптовалутата, потенциално свързан със значителните дялове на Grayscale в ETH, които бяха придобити на по-ниски цени.

26.07.2024 20:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.