НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Отключване на стейкнати ETH на стойност $28 милиарда

март 14, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Отключване на стейкнати ETH на стойност $28 милиарда

След няколко седмици ъпгрейдът на Етериум "Shanghai" ще започне процеса по отключване на стейкнати Етериум (ETH) токени на стойност $28 милиарда, които не бяха достъпни за изтегляне и продажба.

Този бавен процес ще се отрази на цената на Етериум, тъй като предлагането на публичните пазари ще бъде възстановено.

Според официалния уебсайт на Етериум – Shanghai се очаква да започне през първата половина на 2023 г., въпреки че някои експерти смятат, че това може да стане още на 15 април.

От края на 2020 г. стейкингът на ETH във веригата Beacon на Етериум не позволява тегления. Етериум обещаваше променлива годишна доходност от 3-12% за стейкърите като компенсация за ангажимента им да не продават.

Инвеститорите може да се притеснят от въздействието на тегленията на ETH върху пазара, но надграждането в Шанхай включва правила за ограничаване на количеството стейкнати ETH, които могат да бъдат изтеглени наведнъж.

Изтегляне ще отнеме над 18 месеца, като всеки ден приблизително 1,800 валидатори ще могат да извършват пълно изтегляне.

Частичните тегления, които са по-големи от пълните тегления, ще бъдат придружени от заявления за незабавни заявки от големи играчи като Kraken, Lido и Coinbase.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $22,000 на фона на банкови сривове


Разработчиците на Етериум затрудниха процеса на тегленето и валидаторите трябва ръчно да актуализират своите идентификационни данни и да зададат адресите си за теглене.

Като цяло ъпгрейдът Shanghai ще позволи теглене на стейкнатите ETH, но ограничава наличната сума за теглене.

По-малко от 60,000 ETH ще могат да бъдат изтеглени дневно, което ще предотврати масова разпродажба на 17.5 милиона стейкнати ETH наведнъж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

5 алткойна, които да следите тази седмица (27.03.2023-02.04.2023)

Биткойн (BTC) продължава да запазва позициите си и в момента се търгува на ниво от около $27,800, тъй като пазарът не показва сериозни признаци на изключителна волатилност, въпреки опасенията за предстояща кредитна криза.

март 27, 2023 12:00 5 мин. четене

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене