НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: ETF инвеститорите вече са “силните ръце” на пазара на криптовалути

25.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: ETF инвеститорите вече са “силните ръце” на пазара на криптовалути

Според Ерик Балчунас, експерт по борсово търгувани фондове (ETF) в Bloomberg, инвеститорите в ETF показват устойчивост, като купуват от неотдавнашния спад на Биткойн (BTC).

Балчунас отбелязва, че макар ETF на Grayscale да е претърпял отлив, по-голямата част от тази активност се дължи на един-единствен субект – Genesis, който продава акции на GBTC. Той твърди, че инвеститорите в ETF не допринасят за неотдавнашния натиск от продажби, а вместо това се възползват от спада.

Новата вълна инвеститори в ETF, често наричани “бумъри”, демонстрират сила, противно на очакванията. Това са други притежатели на Биткойн, които движат натиска на продажбите. През последните пет дни деветте нови Биткойн ETF привлякоха приблизително $1.2 милиарда средства, което съвпадна с 8% спад на цената.

Докато при GBTC се наблюдаваше отлив, главно поради това, че Genesis обмени акциите на GBTC за спот BTC, което доведе до нетно неутрално въздействие. Когато се обобщи, ETF-ите са били нетни купувачи на BTC, без значителен отлив на капитали. Всъщност са постъпили допълнителни средства. Както често се случва по време на разпродажби, натискът произлиза отвътре.

Балчунас допълва аргумента си с исторически данни, показващи, че тези инвеститори в ETF в миналото са проявявали убеденост в своите притежания, като са вливали значителен капитал в ETF по време на пазарни спадове.

Тези инвеститори са вложили $167 милиарда в ETF по време на финансовата криза през 2008 г. (спад на SPY с 35%) и още $600 милиарда през 2021 г. (спад на SPY с 18%). Те са по-издръжливи, отколкото обикновено се смята. Въпреки че може да се появят случайни изходящи потоци, според него те ще бъдат минимални и като цяло положителни с течение на времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.