НАЧАЛО Биткойн

Значителна актуализация на Биткойн бе пусната

14.11.2021 11:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Значителна актуализация на Биткойн бе пусната

Активиран е Taproot, дългоочакваното надграждане на кода на Биткойн с фокус върху подобряването на поверителността и сигурността на мрежата.

Надстройката стартира, когато блокчейнът на Биткойн достигна блок 709,632 в 5:15 UTC в неделя, който беше добит и възпроизведен от F2Pool. 

Това на практика активира първото голямо надграждане на кода на мрежата след въвеждането на Segregated Witness през 2017 г.

Както отразихме по-рано, Taproot въвежда подписи на Schnorr, които могат да направят по-сложните транзакции с Биткойн – като тези от портфейли с множество подписи – да изглеждат като всяка друга транзакция, като по този начин подобряват поверителността и сигурността на транзакциите. 

Не Пропускай: Биткойн може да достигне $90,000 през следващите седмици

Преминаването към подписите на Schnorr също има последици за мрежовото мащабиране, тъй като надстройката на Taproot заменя криптографската рамка ECDSA.

По-рано тази година най-малко 1,815 блока бяха добити от пулове за копаене на Биткойн, които подкрепяха надграждането Taproot, което ефективно заключи планираната височина на блока, при която ще се осъществи форка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.