Home

Златото достигна 11% шестмесечна печалба, инвеститорите чакат данните от Фед

28.06.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Златото достигна 11% шестмесечна печалба, инвеститорите чакат данните от Фед

Цените на златото останаха стабилни в петък, като отбелязаха сериозно шестмесечно повишение, докато инвеститорите очакват данните за инфлацията в САЩ, за да получат нов поглед върху лихвената политика на Федералния резерв. 

Към 15:00 ч. българско време спот цената на златото се движеше около $2,334 за тройунция, като за последното шестмесечие стойността на метала се е повишила с около 11% според данни на goldprice.org.

Оле Хансен, ръководител на отдела за стокови стратегии в Saxo Bank, отбеляза, че златото е запазило силата си през настоящата фаза на консолидация, като хедж фондовете, които са инвестирали в ралито през февруари и март, все още не са изправени пред значителни предизвикателства. 

През май цените на златото достигнаха исторически връх, стимулирани от смесица от фактори, включително очаквания за намаляване на лихвените проценти, стимулиращите мерки на Китай и геополитическото напрежение, което засили търсенето. 

Хансен добави, че докато се държи над $2,200, не вижда сериозен риск от появата на фаза на принудителна ликвидация на лонг позициите. Според него новите данни ще бъдат от ключово значение, но като цяло не вижда причина златото да не може да достигне $2,500 преди края на годината, подкрепено от множество фактори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.