НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Златният стандарт за крипто обмени според Ripple

АВГ. 17, 2018 14:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Златният стандарт за крипто обмени според Ripple
 
В четвъртък (16-ti август 2018 г.) Ripple одобри (за извършване на плащания по xRapid) три крипто обмена по целия свят един в САЩ, един в Мексико и други във Филипините.

xRapid, решението на Ripple за бързи, надеждни и евтини трансгранични плащания използва цифровия актив XRP за предлагане на ликвидност по поръчка, което драстично понижава разходите за извършване на плащания в реално време в развиващите се пазари.

В съобщението, публикувано в блога си "Insights" преди малко, Ripple казва, че за "xRapid", за да бъде най-успешен, "трябва да има здрава екосистема от партньори за цифрова обмяна на активи по света", които позволяват бързо и ефективно преобразуване на фиат валута в XRP и преобразуване на XRP в друга фиат валута.

Ripple назова следните три обмена:

  • Bittrex (за транзакции в USD)

  • Bitso (за транзакции в мексикански песос)

  • Coins.ph (за транзакции във филипински песос)


Ripple обясни как ще се осъществи плащане от САЩ до Мексико (използвайки Bittrex от САЩ и Bitso от страна на Мексико):  • Финансова институция, която има сметка в Bittrex, инициира плащане в щатски долари чрез xRapid, която незабавно се превръща в XRP на Bittrex.

  • Размерът на плащането в XRP се урежда в XRP Ledger.

  • Bitso - чрез ликвидния басейн на мексиканскo песо - незабавно превръща XRP във фиат, който след това се урежда в банкова сметка в дестинацията.


Кори Джонсън, главен маркетингов специалист в Ripple каза:

Bittrex е едно от най-големите имена в търговията с цифрови активи в САЩ. Същото важи и за Bitso в Мексико и Coins.ph във Филипините. Това прави днешното съобщение важно развитие за xRapid. Видяхме няколко успешни пилоти xRapid и докато преместваме продукта от бета в производство по-късно тази година, тези партньори за обмен ще ни позволят да предоставим на финансовите институции удобството и увереността, че техните плащания ще се движат безпроблемно между различните валути.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano, DOGE и Лайткойн са готови да се изстрелят, твърди аналзиатор

Търговецът с псевдоним Kaleo казва, че развиващата се платформа за интелигентни договори Cardano (ADA) изглежда е готова да се изстреля. Той прогнозира, че ADA вероятно ще направи рали в своята двойка...
АПР. 18, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави рекордно изгаряне на BNB

BNB токените се използват за плащане на такси на борсата, като тя дава отстъпки на тези, които притежават достатъчно. Изгарянето на токен по същество го изтрива, като го изважда окончателно от обращен...
АПР. 17, 2021 23:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум с нов ATH и Берлин Upgrade е пуснат на Mainnet-а

Дългоочакваният ъпгрейд стартира в основната мрежа на ETH, събитие, което подхранва възходящите пазарни настроения в полза на цифровата валута. Надстройката стартира на блок номер 1224400 като този бл...
АПР. 16, 2021 17:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света