НАЧАЛО Алткойни

Заслужава ли си да се държи XRP в дългосрочен план?

28.01.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заслужава ли си да се държи XRP в дългосрочен план?

Въпреки че XRP на Ripple запази позицията си на една от 10-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, неотдавнашните опасения за резултатите накараха значителни инвеститори да преоценят дългосрочния ѝ потенциал.

По-специално, анализът на XRP Ledger (XRPL) между 24 и 25 януари разкри спад в броя на адресите, притежаващи от 100 милиона до 1 милиард токена. Това намаление показва, че някои големи инвеститори са загубили доверие в XRP, което ги е накарало да ликвидират активите си.

Решението за излизане от пазара на XRP изглежда е повлияно от неотдавнашното му ценово действие. Към момента на писане на статията XRP се оценява на $0.53, което отразява 15% спад в стойността през последните 30 дни.

Тази низходяща тенденция е продължение на предизвикателствата пред XRP, които започнаха след скока до почти $1 след правната победа на Ripple над SEC миналата година. Следователно неотдавнашният спад означава значително намаление на стойността на XRP с 50% от този връх насам.

Тази метрика оценява уникалния социален обем, свързан с даден проект, като положителната стойност предполага оптимистични коментари около XRP.

От решаващо значение е обаче да се признае, че положителните настроения сами по себе си не гарантират бързо възстановяване на цената на XRP. За да се оценят потенциалните пазарни движения, бяха разгледани нивата на ликвидация и кумулативната делта на нивата на ликвидация (CLLD).

Нивата на ликвидация представляват точки, които биха могли да предизвикат автоматично затваряне на съществуващи позиции. Забележително е, че са идентифицирани множество клъстери на ликвидност от $0.51 и нагоре, което показва потенциални рискове за търговците, отварящи лонг позиции с висок ливъридж.

Обратно, шорт позициите, насочени към диапазона от $0.48 до $0.49, представляват по-малък риск от ликвидация. При CLLD се наблюдава скок в отрицателна посока, което предполага, че късните шорт позиции, възползващи се от спада на цените, може да се сблъскат с ликвидация.

В заключение, макар че XRP потенциално може да спадне до $0.48, възстановяването на цената му зависи от различни фактори извън пазарните нагласи, като например нивата на ликвидация и кумулативните нива на ликвидация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.