НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо XRP е надценена криптовалута?

МАР. 12, 2019 16:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо XRP е надценена криптовалута?

В момента, XRP е третата по големина криптовалута в интернет, с огромна пазарна капитализация от $12 милиарда. Дигиталният актив има за цел да изпревари Биткойн или да се доближи до него, в близките няколко години или месеци.


Неговата сила се крие в начина, по който е проектиран да бъде възприет от банките. XRP придоби популярност в началото на 2018, когато се покачи в цената до малко над $ 3. Следващото нещо е, че XRP е много обещаващ и екипът работи усилено, за да постигне страхотни неща. Много анализатори прогнозираха пробива на XRP, когато забелязаха, че Ripple си партнира с над 100 банки. Е, тази статия ще обясни защо XRP е малко надценен.

Важно е да се разбере, че има разлика между XRP и Ripple. Тοва са две различни неща. Ситуацията е различна от тази на Биткойн, чиято общност е същата като валутата. Ripple е компанията, XRP е валутата.


Ripple има три продукта: xCurrent, xRapid и xVia.


xCurrent помага на банките да прехвърлят пари ефективно през границите и използва RapidNet. RapidNet е блокчейна на Ripple. xCurrent като продукт не използва XRP.

xVia помага на страни извън банките да извършват транзакции през банките. То също не използва XRP.

Единственият продукт, който използва XRP е xRapid. xRapid помага в подобряването на ликвидността при навлизането на нови банки.

От над 100 партньорства с финансовите институции, само една, която не е банкова финансова институция, наречена Cuallix от Мексико, използва xRapid. Останалите партньорства са свързани с xCurrent. Когато Ripple обяви на своя уебсайт, че са имали успешно партньорство с финансова институция, трябва да разберете, че Ripple като компания успява, но XRP, който съществува извън компанията, може да има малко или никакво въздействие.

Също така, естеството на XRP го прави много лесно да изчезне от системата точно като някои дигитални валути в миналото, включително Liberty Reserves. Компанията Ripple контролира 62% от съществуващите XRP токени, което поставя под въпрос децентрализирания му статус или като „централизиран дигитален актив“. Това го прави различен от Биткойн, който не може да бъде контролиран от централизирана страна.


Независимо от това, XRP е вълнуваща инициатива и е възможно много банки да я възприемат и да поеме своя "път към Луната".


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света