НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо цената на Ripple (XRP) все още не реагира позитивно въпреки новите продукти и партньорства?

ОКТ. 10, 2018 19:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо цената на Ripple (XRP) все още не реагира позитивно въпреки новите продукти и партньорства?

Перспективата за възходяща тенденция на Ripple мотивира известно време, откакто блокчейн проекта започна да си партнира с финансови институции, като прилага своята система за трансгранично плащане.


Независимо от общата тенденция на пазара на криптовалути, XRP на Ripple отчете рязък скок в рамките на две седмици, когато се наблюдаваше рязък ръст от около 70% през септември.

Това увеличение се дължи на мрежовото партньорство на Ripple с американската гигантска банкова компания PNC и обявяването на плана за стартиране на проекта xRapid, който би позволил на банките да използват Ripple XRP като мост, при извършването на трансгранични транзакции.

Особено преди началото на тези партньорства с финансовите институции, Ripple доминираше в Близкия изток и на индийския пазар със значителните си съюзи, тъй като трябваше да отложи задържането на SWIFT в сетълмента в реално време.

Перспективите, създадени от тези партньорства и проекта xRapid, бяха покрити със Swell конференцията, която бе домакин на знаменит говорител, бившият президент на САЩ, Бил Клинтън и др. Това създаде огромна инвестиция в криптовалутата и еднакво повишаване на нейната стойност.Стартирането на xRapid и неговото въздействие


Стартирането на xRapid има за цел да увеличи още повече тласъка на вече възходящата тенденция, извън сегашното състояние, както се очакваше от повечето крипто ентусиасти. Но контрастът е такъв, тъй като XRP е отбелязал спад от 16% в стойността си след първата седмица от старта на xRapid, като все още се наблюдават още признаци на мечешка тенденция.

Също така е имало пренасочване на вълнението, което принуждава инвеститорите да се забъркат в Ripple няколко седмици назад. За отбелязване е, че много други фактори са задвижвали сегашното състояние на стойността на XRP.


Защо е падането на стойността на Ripple въпреки стартирането на xRapid системата


Стойността на XRP нарасна драстично напоследък, не заради броя на банките, с които се е съюзила, което също може да се разглежда до някаква степен. Профилът и състоянието на последните му партньори обаче са мотивиращ фактор за инвеститорите да влязат навсякъде. Някои от тях включват MercuryFX, Cuallix и Catalyst Corporate Federal Credit Union.

С всички тези постижения, Ripplenet xRapid все още предстои да бъде приет и подкрепен от големите играчи, тъй като проектът е технически изпитан в реалния свят, за да знае дали е в състояние да изпълни обещанията си, като премахне платежните системи като SWIFT завинаги.

Освен това адресирането на бившия президент на САЩ Бил Клинтън. на конференцията Swell. не беше достатъчно убeдително, за да представи целта за криптовалутите като бъдещето на финансовия сектор.

Неговото внимание по време на събитието беше насочено към използването на крипто, но не каза много за това, дали криптовалутите са бъдещото средство за транзакции. Това, между другото, би могло да доведе до загуба на надежда на някои инвеститори в системата.

Успехът на проекта обаче, ще бъде доказан с течение на времето и по-голямото приемане, и партньорство с големи банкови институции се очаква през следващите месеци и да инвестират в проекта Ripple - достойна кауза в момента, когато общият крипто пазар все още е низходящ.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето за кои криптовалути има най-високи очаквания сред трейдърите

Крипто проучването на Real Vision Exchange е предназначено да проследява настроенията сред инвеститорите, като позволява на участниците да разгледат 30 токена и да изберат какво разпределение да имат ...
ОКТ. 16, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Топ анализатор предрича 200% скок на Етериум срещу Биткойн (ETH/BTC)

Крипто стратегът Майкъл ван де Поуп каза на своите 443,000 последователи в Twitter, че е в рамките на възможното Етериум да скочи с 200% срещу Биткойн (ETH/BTC) през следващите месеци.Той обаче предуп...
ОКТ. 16, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света