НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо не трябва да сравняваме Биткойн с фондовия пазар?

ДЕК. 21, 2018 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо не трябва да сравняваме Биткойн с фондовия пазар?

В много случаи, хората се опитват да сравнят пазара на криптовалути с фондовия пазар. Tова не бива да се прави, защото акциите са на различно ниво от криптовалутите.


Сравняването им понякога е от съществено значение, но тези две имат широк диапазон от различия, които ги разграничават.

Например, фондовият пазар не е толкова нестабилен, колкото крипто пазара. Той е по-регулиран и най-вече осигурен, и ви дава шанс да бъдете част от собствеността на компания, за разлика от криптовалутите, които са най-вече независими от компанията-майка, например XRP и Ripple.

Kрипто пазарът е по-малко регулиран, в сравнение с фондовия. Някои регулаторни органи все още твърдят, че крипто са стока или ценни книжа. По-голямата част от крипто борсите не са регулирани и не предоставят достатъчно информация за инвеститорите да вземат решение. Фондовият пазар дава приоритет на регулирането и гарантира, че има контрол над измамите и злоупотребите.

Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) и Комисията за сигурност и борсова търговия на САЩ регулират основно фондовия пазар, за да гарантират, че има достатъчно информация за инвеститорите да вземат решение. Съгласно закона, всички търговци на акции трябва да ги застраховат в САЩ.

Когато купувате акции, купувате част от компанията. С други думи, придобивате собственост върху компанията и получавате право на глас за вземане на решения. Въпреки това, купуването на криптовалута не ви дава право на глас или възможност да бъдете част от компания, която произвежда нещо, както казва Уорън Бъфет. "Ако купувате нещо като Биткойн или някаква друга криптовалута, нямате нищо, което да произвежда нещо."

За него, купуването на крипто означава чакане на следващия купувач да купи на едро, което той класифицира като "не инвестиция". Не можем да бъдем сигурни дали Бъфет е прав или греши, но по-голямата част от криптовалутите са отделени от компанията-майка. Ако Ripple спре да съществува, XRP ще продължи да функционира.

Акциите се подкрепят от реални компании и приходи. Това е толкова различно от крипто. Повечето от тях са създадени като шега - например Dogecoin. Техните цени обаче, успяват да се повишат в следствие на спекулации. Фондовият пазар изглежда по-сигурен, реален и признат от закона в сравнение с криптовалутите, които са изправени пред многобройни мерки в някои избрани страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света