НАЧАЛО Други

Защо криптовалутите може да не заменят фиатните пари

ОКТ. 30, 2018 12:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо криптовалутите може да не заменят фиатните пари

Откакто криптовалутите навлязоха в света на финансите и го революционизираха, те бяха силно възхвалявани и се противопоставяха на фиатните пари през повечето време.

 


Криптовалутите и фиатните пари имат много различия между тях, но по-общо казано, фиатните валути са инфлационни, което вижда годишно увеличение на паричното предлагане, докато повечето криптовалути са дефлационни.

Въпреки, че фиат са подкрепени от правителството и са били в системата в продължение на много години, криптовалутите са преминали покрай тях като новото поколение в света на финансите.

Тяхната важност и особености бяха това, което липсваше в света на финансите и това ги превърна до известна степен в горещ пай, като инвеститорите откачиха по тях. И, разбира се, криптовалутите не са разочаровали откакто са пристигнали. Те до голяма степен са оправдали въодушевението около себе си, правейки хората милионери за нула време.

За криптовалутите се смята, че притежават много качества над фиатните, като някои дори предполагат, че крипто може или в крайна сметка ще замени фиатните валути. Докато мнозина дори могат да обмислят мисълта, че това може да се случи, има някои съществени причини, поради които това никога не може да го бъде.


Всяка от двете валути има своите предимства и недостатъци всеки път, когато те се противопоставят една срещу друга, но колкото и много да са те, крипто не може да замени фиат.


Ненормалната волатилност на криптовалутите представлява основна причина, поради която те никога не могат да заменят фиат, но има и по-належащи фактори като използването на интернет. Наличието на криптовалути се постига главно чрез технологията и интернет. С устройство и достъп до интернет почти всеки може да влезе в играта на крипто.

Докато някои може да мислят, че това е 21-ви век и почти всеки на лицето на тази земя има достъп до интернет, истината е, че все още има огромен брой хора, които нямат. Дори и от тези, които имат достъп до интернет, някои се контролират от различните им правителства, като избират какво да гледат, четат и изпращат.

Според статистиката едва 55% от хората, живеещи на тази планета, имат достъп до интернет, а без това не може да се опознае крипто, камоли да се превърне в законно платежно средство за търговия.

Макар да има фрикция между криптовалутите и фиатните пари, тяхното съществуване не е задължително да изключи едното от другото. Всяка от тях има роля, която да играе и двете не могат да бъдат заместени.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света