НАЧАЛО Други

Защо крипто борсите предпочитат Малта?

октомври 30, 2018 16:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо крипто борсите предпочитат Малта?

През последните седем месеца, Малта е приветствала доста крипто и блокчейн компании. От стартъпи до водещи борси като Binance, която понастоящем е водеща платформа за обмен на криптовалути в света, според данните от coinmarketcap.

Може да изглежда, че бройките са препълнени, но европейската страна е непоклатима и готова да приеме повече крипто фирми с отворени обятия. Това поставя въпроса: защо Малта е толкова желана от крипто компании?

Много от факторите допринасят за решението за миграцията на борса и по един и същ начин, множество фактори определят решението на борсата да превърне новото си местоположение в постоянен дом. Въпреки че въпросът за регулирането кара борсите да са особено внимателни в избора за постоянна дестинация, Малта притежава голямо качество, което го прави най-добрия възможен подслон за борсите.

ПОДХОДЯЩИ РЕГУЛАТОРНИ ПОЛИТИКИ

Битката при регулациите за криптовалути се е разгорещила, което доведе до затварянето на няколко борси, отново и отново. В Япония например седем борси получиха предупредителни писма от японската комисия за ценни книжа и фючърси (SFC), с която поискаха да преустановят търговията с цифрови активи, създадени като „ценни книжа“ съгласно закона в Хонконг. Binance също претърпя три големи затваряния в Китай, Япония и поради неспазване на регулаторните политики преди преместването му в Малта.

Междувременно тревата изглежда по-зелена в Малта, тъй като премиерът Джоузеф Мускат изрази интересите си за сътрудничеството с крипто фирми. Докато приветстваха Binance в Малта, министър-председателят разкри в Twitter по-рано през март, че иска страната му да е пионер в това ново движение – да бъде център за финтех компаниите от световна класа.

Правителството на Малта впечатляващо започна да изпълнява планове за регулиране. На 26-ти юни малтийският парламент одобри три законопроекта за криптовалути и блокчейн – първи по рода си.

Макар че корейското правителство беше първото, което регулираше криптовалутите през 2017 г., Малта бързо тръгна от там, където Корея се оттегли, като се превърна в дом на над петнадесет крипто и блокчейн, включително топ компаниите като Binance и Okex.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене