НАЧАЛО Други

Защо крипто борсите предпочитат Малта?

ОКТ. 30, 2018 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо крипто борсите предпочитат Малта?

През последните седем месеца, Малта е приветствала доста крипто и блокчейн компании. От стартъпи до водещи борси като Binance, която понастоящем е водеща платформа за обмен на криптовалути в света, според данните от coinmarketcap.

 


Може да изглежда, че бройките са препълнени, но европейската страна е непоклатима и готова да приеме повече крипто фирми с отворени обятия. Това поставя въпроса: защо Малта е толкова желана от крипто компании?

Много от факторите допринасят за решението за миграцията на борса и по един и същ начин, множество фактори определят решението на борсата да превърне новото си местоположение в постоянен дом. Въпреки че въпросът за регулирането кара борсите да са особено внимателни в избора за постоянна дестинация, Малта притежава голямо качество, което го прави най-добрия възможен подслон за борсите.


ПОДХОДЯЩИ РЕГУЛАТОРНИ ПОЛИТИКИ


Битката при регулациите за криптовалути се е разгорещила, което доведе до затварянето на няколко борси, отново и отново. В Япония например седем борси получиха предупредителни писма от японската комисия за ценни книжа и фючърси (SFC), с която поискаха да преустановят търговията с цифрови активи, създадени като "ценни книжа" съгласно закона в Хонконг. Binance също претърпя три големи затваряния в Китай, Япония и поради неспазване на регулаторните политики преди преместването му в Малта.

Междувременно тревата изглежда по-зелена в Малта, тъй като премиерът Джоузеф Мускат изрази интересите си за сътрудничеството с крипто фирми. Докато приветстваха Binance в Малта, министър-председателят разкри в Twitter по-рано през март, че иска страната му да е пионер в това ново движение - да бъде център за финтех компаниите от световна класа.

Правителството на Малта впечатляващо започна да изпълнява планове за регулиране. На 26-ти юни малтийският парламент одобри три законопроекта за криптовалути и блокчейн - първи по рода си.

Макар че корейското правителство беше първото, което регулираше криптовалутите през 2017 г., Малта бързо тръгна от там, където Корея се оттегли, като се превърна в дом на над петнадесет крипто и блокчейн, включително топ компаниите като Binance и Okex.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света