НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Coinbase предпочете XRP пред Биткойн?

АПР. 3, 2019 18:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Coinbase предпочете XRP пред Биткойн?

Coinbase обяви новата си платформа за трансгранични плащания с криптовалута, която ще използва XRP и USDC, които ще бъдат конвертирани в поддържани местни валути. Това повдигна много въпроси, защо Coinbase реши да работи с XRP, а не с водещата криптовалута, Биткойн (BTC).


Възможно ли е XRP да е по-добър от Биткойн, затова да е избран или както някои хора твърдяха в миналото, дали Ripple плаща на Coinbase, за да добавят XRP? Отговорът е по-прост, отколкото повечето хора си мислят, и не - Ripple не плаща на Coinbase, за да добави подкрепа за XRP.

Едно нещо е сигурно и криптовалутите развиват специализациите. С други думи, всяка криптовалута работи за предоставяне на услуги в определена област на необходимост, за да направи света по-добро място. Вече не е новина, че Ripple (XRP) избра услугите за преводи като своя ниша, така че избора на Coinbase да го използва като свой трансграничен токен за плащане не трябва да ви изненада.

Weiss Ratings, които не са най-големите фенове на Ripple, казаха, че Ripple е по-добър в скоростта и качеството на услугите за преводи и никой не може да отнеме това от компанията. Това е индикация, че в действителност XRP се установи в индустрията, която трудно може да се отрече.

Ripple осигурява една от най-бързите услуги за парични преводи при такава малка цена, която е почти незабележима. Това го прави предпочитаната платформа за плащания, за разлика от Биткойн, която струва значително повече и отнема много повече време за уреждане на плащанията.

На Биткойн му отнемат 10 минути, за да бъде изкопан един блок, което е доста дълго време за търговеца да чака получаването или изпращането на средства. Въпреки, че това не означава, че Биткойн е безполезен, а напротив.Всъщност, главният изпълнителен директор на Tron, Джъстин Сън, в интервю за CNBC по-рано тази година заяви, че Биткойн е отлична инвестиция, добавяйки, че протоколът за 2-ри слой на Биткойн е това, което движи интернет революцията. Сън не е известен защитник на другите крипто проекти освен този на Tron и отскоро BTT, така че позицията му спрямо Биткойн е искрено мнение.

Флагманската криптовалута наскоро получи рейтинг „A“, наред с XRP на Ripple, базиран на класирането на Weiss, но за различни положителни страни - докато XRP получи „A“ за ефективни трансгранични плащания, Биткойн получи „A“ като съхранение на стойност. Всички криптовалути имат своите силни страни и едната не е по-важна от останалите.

Затова изборът на Coinbase за XRP не е показател, че той е по-добър от Биткойн или че „това е стандартът“, а по-скоро защото плащанията са неговата силна черта и трябва да се използва в тази област, за да направи живота по-добър, което е целта на блокчейн технологията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн фючърсите не 'манипулират' цената на актива

В поредица от публикации в Twitter на 7-ми април, PlanB, псевдонимният анализатор, който стои зад 'stock-to-flow' модела (S2F), твърди, че фючърсите не са причината цената на Биткойн да се държи не...
АПР. 8, 2020 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и други крипто активи с потенциал за растеж с навлизането в нова икономическа ера

Но този път Грийн казва пред Financial Mirror, че вярва, че Биткойн ще бъде подкрепен и от икономическа среда, благоприятна за криптовалутите.„Преминаваме към ера с нулеви лихви. Това намалява стим...
АПР. 8, 2020 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предстоящият Биткойн халвинг не е повлиял на цената все още

Антъни Помплиано твърди, че халвингът на Биткойн все още не е оказал ефект върху цената. В Twitter публикация от 6-ти април, Помплиано написа, че халвингът все не повлиял на цената, както мноз...
АПР. 8, 2020 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Питър Шиф отново нападна крипто общността в Twitter

В същия ден, когато цените на Биткойн пробиха над $7,300 за първи път от катастрофата, която се случи на 12-ти март, Питър Шиф се обърна към общността в Twitter, за да нападне инвеститорите в крипт...
АПР. 8, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света