НАЧАЛО Биткойн

Защо Биткойн не е „измамата на века“

декември 13, 2018 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн не е „измамата на века“

В сряда, Биткойн преживя друг внезапен спад на цените. Както обикновено, това беше сигнал за хората, неодобряващи криптовалути, да повтарят уморената си реторика.

Пишейки за Enterpreneur, Ричард Ван Старсън, главният изпълнителен директор на компания, наречена „Quantum Solutions“, споменава Биткойн като „измама на века“ и казва, че криптовалутите са „BS“(глупости). Може да се направи сериозен аргумент, че балонът на недвижимите имоти на 2008 г. е измамата на века.

През 2017 г. Световната банка съобщи, че в света има над 2 милиарда души, които не използват банки или не ги използват достатъчно. Дали поради правителствена небрежност или поради някаква друга причина, тези хора са изправени пред най-лошата форма на финансово изключване. Сега, благодарение на Биткойн и криптовалутите като цяло, някои от тези хора започват да имат достъп до финансови услуги.

Хора, работещи в чужбина, от Азия и Африка преди това трябваше да плащат прекомерни такси, за да изпращат пари на близките си у дома. Тази ситуация създаде индустрията за преводи на няколко милиарда долара. Сега, с Биткойн и други криптота, тези имигранти могат да подкрепят семействата си в родината си без да плащат тези абсурдни такси.

Фирми като Bitpesa в Африка и Coins.ph във Филипините оказват сериозно влияние върху способността на хората да получават пари от чужбина за малки разходи.

Човек би могъл да продължи да описва още положителни страни, предизвикани от появата на криптовалутите. Достатъчно е да се каже, че дори и предходната полза е единствената извлечена от крипто, то виртуалните валути в никакъв случай не са „BS“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене