НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Биткойн не е "измамата на века"

ДЕК. 13, 2018 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Биткойн не е "измамата на века"

В сряда, Биткойн преживя друг внезапен спад на цените. Както обикновено, това беше сигнал за хората, неодобряващи криптовалути, да повтарят уморената си реторика.


Пишейки за Enterpreneur, Ричард Ван Старсън, главният изпълнителен директор на компания, наречена "Quantum Solutions", споменава Биткойн като "измама на века" и казва, че криптовалутите са "BS"(глупости). Може да се направи сериозен аргумент, че балонът на недвижимите имоти на 2008 г. е измамата на века.

През 2017 г. Световната банка съобщи, че в света има над 2 милиарда души, които не използват банки или не ги използват достатъчно. Дали поради правителствена небрежност или поради някаква друга причина, тези хора са изправени пред най-лошата форма на финансово изключване. Сега, благодарение на Биткойн и криптовалутите като цяло, някои от тези хора започват да имат достъп до финансови услуги.

Хора, работещи в чужбина, от Азия и Африка преди това трябваше да плащат прекомерни такси, за да изпращат пари на близките си у дома. Тази ситуация създаде индустрията за преводи на няколко милиарда долара. Сега, с Биткойн и други криптота, тези имигранти могат да подкрепят семействата си в родината си без да плащат тези абсурдни такси.

Фирми като Bitpesa в Африка и Coins.ph във Филипините оказват сериозно влияние върху способността на хората да получават пари от чужбина за малки разходи.

Човек би могъл да продължи да описва още положителни страни, предизвикани от появата на криптовалутите. Достатъчно е да се каже, че дори и предходната полза е единствената извлечена от крипто, то виртуалните валути в никакъв случай не са "BS".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света