НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо Биткойн не е "измамата на века"

ДЕК. 13, 2018 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо Биткойн не е "измамата на века"

В сряда, Биткойн преживя друг внезапен спад на цените. Както обикновено, това беше сигнал за хората, неодобряващи криптовалути, да повтарят уморената си реторика.


Пишейки за Enterpreneur, Ричард Ван Старсън, главният изпълнителен директор на компания, наречена "Quantum Solutions", споменава Биткойн като "измама на века" и казва, че криптовалутите са "BS"(глупости). Може да се направи сериозен аргумент, че балонът на недвижимите имоти на 2008 г. е измамата на века.

През 2017 г. Световната банка съобщи, че в света има над 2 милиарда души, които не използват банки или не ги използват достатъчно. Дали поради правителствена небрежност или поради някаква друга причина, тези хора са изправени пред най-лошата форма на финансово изключване. Сега, благодарение на Биткойн и криптовалутите като цяло, някои от тези хора започват да имат достъп до финансови услуги.

Хора, работещи в чужбина, от Азия и Африка преди това трябваше да плащат прекомерни такси, за да изпращат пари на близките си у дома. Тази ситуация създаде индустрията за преводи на няколко милиарда долара. Сега, с Биткойн и други криптота, тези имигранти могат да подкрепят семействата си в родината си без да плащат тези абсурдни такси.

Фирми като Bitpesa в Африка и Coins.ph във Филипините оказват сериозно влияние върху способността на хората да получават пари от чужбина за малки разходи.

Човек би могъл да продължи да описва още положителни страни, предизвикани от появата на криптовалутите. Достатъчно е да се каже, че дори и предходната полза е единствената извлечена от крипто, то виртуалните валути в никакъв случай не са "BS".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света