НАЧАЛО Други

Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

СЕП. 17, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

Общата стойност, заключена в Arbitrum - решение за мащабиране на Етериум от втори слой, достигна $2.5 милиарда след 2,500% ръст.

Според данни на L2Beat, на 17-ти септември, TVL (обща заключена стойност) на протоколите от втори слой на Етериум е достигнала $3.6 милиарда. Arbitrum има най-голямото количество заключени средства, което представлява почти 75% от пазара на решения от втори слой.


Най-близките "конкурентни" протоколи, dYdX и Optimism, достигнаха съответно $370 милиона и $250 милиона в TVL.Основната причина за стремителното нарастване на TVL в решенията от втори слой и особено в Arbitrum е постоянно повишение на такси в мрежата на Етериум и постоянното пренатоварване на блокчейна. Така наречените 'Optimistic Rollups' на Arbitrum позволяват изчисляването на пакети от данни извън веригата, за да направят транзакциите по-евтини и по-бързи.


Какво е Arbitrum?


Arbitrum е решение от втори слой, което улеснява потребителското изживяване на Етериум чрез подобряване на неговата мащабируемост. Решението намаля таксите за транзакции при Етериум и решава проблема с претоварването на мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ47% от южноафриканците притежават Биткойн (BTC), според проучване


Arbitrum използва технологията Optimistic Rollups, която е решение за мащабиране от втори слой, което комбинира хиляди странични транзакции в една, проверена и установена на Етериум. Решението позволява на децентрализираните приложения лесно да мигрират своите смарт договори на Arbitrum с минимални промени.


Какво представляват решенията от втори слой?


Решенията от L2 действат като различни смарт договори, които променят процеса на обработка на транзакции в основната мрежа. Без да променя протокола на основната мрежа, L2 позволява на потребителите да извършват същите транзакции, без да плащат огромни такси и да избягват 'задръстванията' в мрежата.


Решенията от втори слой също могат да бъдат внедрени извън мащабируемостта на плащанията и могат да се използват за всякакви цели, които изискват голямо количество обработка на данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко голяма е DeFi индустрията?

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света