НАЧАЛО Алткойни Биткойн

47% от южноафриканците притежават Биткойн (BTC), според проучване

СЕП. 17, 2021 14:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 47% от южноафриканците притежават Биткойн (BTC), според проучване

На фона на все по-големият интерес към използването и закупуването на дигитални активи в Африка се появиха подробности, че около 47% от възрастните в Южна Африка притежават поне една форма на криптовалута.

Южна Африка инвестира в BTC


Според данни от скорошно проучване, проведено от най-известната фирма за пазарни проучвания и данни, KLA, 25 % от тези южноафриканци притежават Биткойн (BTC). Констатацията също така показва, че около 36% от възрастните в страната планират да инвестират в крипто в бъдеще.


„Според нашите данни и скорошно проучване, проведено сред нашия панел от южноафрикански възрастни, 25% [от анкетираните] казват, че имат криптовалута на стойност между R100 и R1,000“, каза акаунт мениджърът на KLA Теса Новосенец .


Анализът на стойността на криптовалутите, държани от всеки южноафриканец, показва, че макар процентът на притежателите на крипто в страната, който е вторият по големина в света, да е забележителен, сумата, инвестирана от всеки от тях, е доста по-скромна.


Те държат BTC на стойност $70


Данните разкриват, че по-голямата част от тези притежатели инвестират малка сума - средно $70, което показва, че те все още експериментират и се занимават, без да поемат значителни финансови ангажименти.


Новосенец обясни, че любопитството и интересът на мнозина към крипто произтичат от схващането, че предлага бърза печалба за тези, които инвестират. Той отбеляза, че мнозинството от тези хора поддържат тези възгледи, без да знаят, че се нуждаят от задълбочени познания или много разбиране за всяка категория, в която искат да инвестират.


Основната привлекателност и предимство на крипто е възприятието, че има възможност да спечелите значителни печалби в краткосрочен план, като 43% посочват това като основната си причина за интерес към крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо този алткойн скочи със 150% за седмица


Въпреки високия процент притежатели на криптовалути в страната, данните от KLA показват, че 17 % от жителите твърдят, че нямат криптовалута и не планират да я придобиват.


Над една трета от този набор от южноафриканци обясниха, че предпочитат да инвестират (или да инвестират повече) във официални/регулирани финансови продукти или с официални/регулирани доставчици на финансови услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света