НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо EOS се представя толкова зле?

МАЙ. 21, 2020 19:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо EOS се представя толкова зле?

Един долар, инвестиран в EOS в началото на тази година, в момента има възвръщаемост от $1,018.

Годишната печалба от 1,8 процента е привлекателна за инвеститорите, свикнали традиционно да търпят органично 'пъмпнати' пазари. Но предвид високо рисковия характер на инвестициите в криптовалути, възнаграждението, предлагано от пазара на EOS , е много малко в сравнение с неговите най-добри крипто конкуренти.Вторият по големина алткойн, Етериум , отчита около 63 процента ръст от началото на годината. Tezos , друг конкурент, бележи 107 процента печалба за същия период.

Дори много противоречивия Биткойн SV е със 106% ръст на печалбите от началото на годината. Други токени, включително еталонният Биткойн, както и Cardano и Биткойн Кеш, победиха EOS по отношение на рентабилността.

Слабост при фундаментите на EOS


Лошата възвръщаемост на EOS следва низ от разочароващи актуализации на пазара. Първоначално криптовалутата спадна от $5,53 през февруари до едва $1,27 до средата на март при по-масова пазарна разпродажба - спад от 77 процента. По-късно актива се възстанови с повече от 100 процента като продължение на възстановяването на целия пазар.

Действията за възстановяване обаче съпътстваха слабите търговски показатели, като преди всичко намаляваха обемите на търговията, което намекваше за участието на по-малко търговци на пазара на EOS. За сравнение, търговската активност на пазара на Биткойн се засили след разпродажбaта през март.EOS инвеститорите се сблъскаха с проблеми с доверието. Миналата година скептиците обвиниха блокчейна, че насърчава централизацията в рамките на децентрализирания проект.

Междувременно, американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) наложи наказание в размер на $24 милиона на компанията майка на EOS, Block.one, за провеждане на нерегистрирано първично предлагане на монети.

Неуспехите доведоха EOS до допълнително разочарование за 2020 година. Weiss Ratings понижи рейтинга на своя блокчейн до C-, като критикува проекта за нарастващата му централизация. В същото време решението на Block.one да не стартира широко рекламираната си социална медия Voice, която е базирана на EOS блокчейна, допълнително хвърли съмнения относно дългосрочната жизнеспособност на проекта.

През май 2020 г. изследователи от Университета Корнел откриха, че хората не използват EOS за целите на прехвърляне на стойност, а за да правят малки залози на своите хазартни приложения. Моделът с нулева такса на мрежата - уж - позволил да се прави 'уош' (от wash) търговия на децентрализирани борси (DEX), правейки EOS транзакции да приличат по същество на „DDoS атаките“.

Проблемът бе показан изцяло, когато токена EIDOS беше пуснат в блокчейна на EOS в началото на ноември. „Безценната“ криптовалута в крайна сметка покри 95% от мрежовата активност до края на 2019 г.

Нов съдебен процес


Бичите перспективи за пазара на EOS се понижиха още повече, след като Block.one се приземи на фона на заведено срещу тях дело.

Миналия месец Фондът за криптовалути (CAOF), заедно с инвеститора Джони Хонг, обвиниха Block.one за фалшиво завишаване на цената на EOS по време на ICO, което натрупа $4.1 милиарда между юни 2017 г. и юни 2018 г. Съдебният процес спомена и главният изпълнителен директор на Block.one, Брендън Блъмър, техническия директор Дан Лаример, бившият директор по стратегията - Брок Пиърс и бившият партньор - Иън Григ.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло МАЙ. 21, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Coinbase намаляват лихвата, която потребителите печелят от USDC

Намалението е от 1,25% годишни печалби до 0,15%, според имейл, който фирмата сподели.Както бе съобщено, Coinbase започна да дава на своите потребители, отговарящи на изискванията на САЩ, да печелят 1,...
ЮНИ. 4, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

700 милиона XRP бяха прехвърлени от Bithumb за такса от 0,00001 XRP

Според уебсайта на Bithomp, който предлага анализи на XRP транзакции, този анонимен адрес е създаден от самата борса. Така че това може да е било просто вътрешно преразпределяне на средства.699,999...
ЮНИ. 4, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP чекове могат скоро да бъдат реалност

С добавянето на нови функционалности - или както се наричат ‘поправки’ - за тях се гласува сред валидаторите в мрежата. Ако има поне 80% мнозинство за две поредни седмици, поправката се активира. ...
ЮЛИ. 3, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Брад Гарлингхаус се среща с президента на Централната Банка на Бразилия

Според аджендата на Роберто Кампос Нето, президентът на Централната Банка на Бразилия, е имал конфиденциален видео разговор с главния изпълнителен директор на Ripple и други изпълнителни лица от фирма...
ЮНИ. 3, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света