НАЧАЛО Крипто Крими

Замесен в кражба на крипто за 15 милиона японски йени е препоръчан на прокурор

март 15, 2019 16:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Замесен в кражба на крипто за 15 милиона японски йени е препоръчан на прокурор

18-годишен хакер бе препоръчан на прокурорите в японския град Утсуномия, за кражба на криптовалути, съобщи местният вестник Japan Today на 14-и март.

Киберпрестъпникът предполагаемо хаква Monappy, дигитален портфейл, който може да бъде инсталиран на смартфон и е откраднал 15 милиона йени ($ 134,196) от криптовалута между 14-и август и 1 -исептември миналата година. Според съобщенията хакът е засегнал повече от 7700 потребители.

Според съобщенията, хакерът използва софтуера Tor, който позволява на потребителите анонимен уеб трафик. Полицията обаче идентифицира хакер, анализирайки записите за комуникация, съхранявани на сървъра на уебсайта. Според Japan Today, хакерът признава твърденията.

Нападателят прави множество заявки за прехвърляне на криптовалута към собствената му сметка, което претоварва системата и му позволява да насочи повече средства към него. След това прехвърля монетите на друг оператор на криптовалути, получава дивиденти и харчи парите.

Както се съобщава, нямаше никакво влияние върху студения портфейл, който съдържаше 54,2% от общия баланс на Monappy, и нямаше открадната потребителска информация, като имейл адреси и пароли. Впоследствие дружеството обяви компенсация за загубените средства.

Твърди се, че самоличността на предполагаемия хакер се запазва анонимна поради статута му на непълнолетен. В Япония непълнолетно лице е лице под 20-годишна възраст.

През 2018 г., над 7000 случая на предполагаемо пране на пари, свързани с крипто, бяха съобщени на японската полиция. Повече от 7000 заподозрени транзакции, както се твърди, породиха съмнения в хората – например, свързани с потребителски акаунти, държани под различни имена и дати на раждане, но с идентична снимка.

В глобален мащаб, хаковете на борси са най-доходоносният начин за работа на киберпрестъпниците през 2018 г., като са генерирани близо $1 милиард приходи. След първоначалния хак, киберпрестъпниците често преместват откраднати средства в множество портфейли и обмени, за да покрият следите си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене