НАЧАЛО Крипто Крими

Замесен в кражба на крипто за 15 милиона японски йени е препоръчан на прокурор

МАР. 15, 2019 16:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Замесен в кражба на крипто за 15 милиона японски йени е препоръчан на прокурор

18-годишен хакер бе препоръчан на прокурорите в японския град Утсуномия, за кражба на криптовалути, съобщи местният вестник Japan Today на 14-и март.


Киберпрестъпникът предполагаемо хаква Monappy, дигитален портфейл, който може да бъде инсталиран на смартфон и е откраднал 15 милиона йени ($ 134,196) от криптовалута между 14-и август и 1 -исептември миналата година. Според съобщенията хакът е засегнал повече от 7700 потребители.

Според съобщенията, хакерът използва софтуера Tor, който позволява на потребителите анонимен уеб трафик. Полицията обаче идентифицира хакер, анализирайки записите за комуникация, съхранявани на сървъра на уебсайта. Според Japan Today, хакерът признава твърденията.

Нападателят прави множество заявки за прехвърляне на криптовалута към собствената му сметка, което претоварва системата и му позволява да насочи повече средства към него. След това прехвърля монетите на друг оператор на криптовалути, получава дивиденти и харчи парите.

Както се съобщава, нямаше никакво влияние върху студения портфейл, който съдържаше 54,2% от общия баланс на Monappy, и нямаше открадната потребителска информация, като имейл адреси и пароли. Впоследствие дружеството обяви компенсация за загубените средства.

Твърди се, че самоличността на предполагаемия хакер се запазва анонимна поради статута му на непълнолетен. В Япония непълнолетно лице е лице под 20-годишна възраст.

През 2018 г., над 7000 случая на предполагаемо пране на пари, свързани с крипто, бяха съобщени на японската полиция. Повече от 7000 заподозрени транзакции, както се твърди, породиха съмнения в хората - например, свързани с потребителски акаунти, държани под различни имена и дати на раждане, но с идентична снимка.

В глобален мащаб, хаковете на борси са най-доходоносният начин за работа на киберпрестъпниците през 2018 г., като са генерирани близо $1 милиард приходи. След първоначалния хак, киберпрестъпниците често преместват откраднати средства в множество портфейли и обмени, за да покрият следите си.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света