НАЧАЛО Регулации

Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

ЮНИ. 14, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

Два законопроекта, подадени към щатският законодател на Мичиган, биха направили така, че да е престъпление, когато нелегално се променят блокчейн записите.

 


Един от двата законопроекта, представени по-рано този месец от държавния представител Curt WanderWall, "ощипва" наказателния кодекс на държавата за онези, които "правят, променят, фалшифицират публичен запис". Според предложеното законодателство това ще се разшири и до "лице, което извършва нарушение, чрез промяна на записа, използващ технологита блокчейн".

Законодателството не предлага конкретни примери за това какво означава това, нито е ясно какво точно стимулират тези законопроекти.

Друга част от законодателството, предложено до този месец в Мичиган, прилага подобни промени за престъпления, свързани с кредитни карти. Подобно на предишния законопроект, той разширява съществуващата дефиниция, за да обхване технологията.
Устройство за финансови транзакции означава което и да е от следните. Всеки инструмент ... или друг начин за достъп до кредитна сметка или депозитна сметка, включително чрез използването на криптовалута или технологията разпределената счетоводна книга.

Ако бъдат приети, изменените актове на House Bill 6257 и 6258, въведени на 12-и юни, ще влязат в сила 90 дни след вписването като закон.

Днес щата Мичиган няма специални разпоредби за крипто.

Въпреки това, насоки от Министерството на финансите на Мичиган обратно в бюлетин от ноември 2015 г. обяснява "покупките на виртуална валута ... не подлежат на данък върху продажбите или употребата".

В допълнение, генералният прокурор на Мичиган, Бил Шует, преди това предупреждава потребителите за това, че "виртуалната валута носи значителна част от риска от реалния живот".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

Органът за финансови услуги в Дубай, или DFSA, продължава усилията си за създаване на стандартизирана рамка за регулиране на криптовалутите в мегаполиса. Според прессъобщение на DFSA, публикувано...
МАР. 30, 2021 09:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отложи листинга си след $6.5 милиона глоба от CFTC

След уреждане на обвиненията за неправилно отчитане на обема на борсата и “самотъргуване” със CFTC вчера, се появиха доклади, че борсата Coinbase ще проведе листването на акциите си към следващия месе...
МАР. 22, 2021 13:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света