НАЧАЛО Регулации

Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

ЮНИ. 14, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

Два законопроекта, подадени към щатският законодател на Мичиган, биха направили така, че да е престъпление, когато нелегално се променят блокчейн записите.


Един от двата законопроекта, представени по-рано този месец от държавния представител Curt WanderWall, "ощипва" наказателния кодекс на държавата за онези, които "правят, променят, фалшифицират публичен запис". Според предложеното законодателство това ще се разшири и до "лице, което извършва нарушение, чрез промяна на записа, използващ технологита блокчейн".

Законодателството не предлага конкретни примери за това какво означава това, нито е ясно какво точно стимулират тези законопроекти.

Друга част от законодателството, предложено до този месец в Мичиган, прилага подобни промени за престъпления, свързани с кредитни карти. Подобно на предишния законопроект, той разширява съществуващата дефиниция, за да обхване технологията.
Устройство за финансови транзакции означава което и да е от следните. Всеки инструмент ... или друг начин за достъп до кредитна сметка или депозитна сметка, включително чрез използването на криптовалута или технологията разпределената счетоводна книга.

Ако бъдат приети, изменените актове на House Bill 6257 и 6258, въведени на 12-и юни, ще влязат в сила 90 дни след вписването като закон.

Днес щата Мичиган няма специални разпоредби за крипто.

Въпреки това, насоки от Министерството на финансите на Мичиган обратно в бюлетин от ноември 2015 г. обяснява "покупките на виртуална валута ... не подлежат на данък върху продажбите или употребата".

В допълнение, генералният прокурор на Мичиган, Бил Шует, преди това предупреждава потребителите за това, че "виртуалната валута носи значителна част от риска от реалния живот".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света