НАЧАЛО Регулации

Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

НОЕ. 28, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

Законодателите в Тайланд планират да реформират законите за криптовалута, след като изразиха опасения, че те правят страната неконкурентоспособна.

Както местният англоезичен информационен бюлетин “Bangkok Post” съобщи на 25-и ноември, регулаторът на Тайланд прекрати дейността на една от най-големите борси. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) иска да преразгледа своята позиция относно криптовалутите през 2020 г.

 

Причината, според комисията, се крие в лошото усвояване на неговата схема за сертифициране и лицензиране от страна на криптовалутните фирми.

 

Откакто тя влезе в сила миналата година, само пет компании са завършили сертифицирането, а от тях, само две са стартирали. Сега измененията се разглеждат, но SEC все още не е дал точни подробности за това как биха се променили настоящите практики. 

Регулаторът трябва да бъде гъвкав, за да прилага правилата и регулациите в съответствие с пазарната среда”,  Bangkok Times цитира Ruenvadee Suwanmongkol, генерален секретар на SEC.

 Той продължи: 

Например, законите не трябва да са остарели и трябва да обслужват нуждите на пазара, особено за новите продукти с цифрови активи, и да бъдат конкурентни на световния пазар. Трябва да проучим всички възможни пречки.

 

Тайланд налага строги наказания за тези, които се опитват да продават цифрови токени без надлежно одобрение от SEC. Те включват възможни глоби от поне 500,000 бата ($ 16,550), както и две години затвор.

 

Въпреки това, първото първоначално предлагане на монети (ICO) в страната, съгласно новите правила, стартира миналия месец, което даде знак за значителна крачка напред за държавната политика отпреди няколко години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия премахва забраната за криптовалути

През март обаче RBI беше принудена да оттегли изискването си към банките под натиска на съда.Сега местен информационен бюлетин съобщава, че RBI официално е обещала да не пречи на управлението на крипт...
МАЙ. 26, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути.  Всички районни администратори са били инструктирани да ...
МАЙ. 25, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна ще позволи на крипто фирми да отварят банкови сметки

На 18-ти май Министерството на цифровата трансформация на държавата публикува нов законопроект ‘За виртуалните активи’. Той има за цел да определи правния статус на криптовалутите и правилата за тяхно...
МАЙ. 24, 2020 18:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн лична собственост ли е?

Връщането на тези средства на законния собственик не е лесна задача, тъй като освен всичко друго, нашите правни институции не са разработили ясен механизъм за връщането им. Новите възможности за просл...
МАЙ. 8, 2020 16:15 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света