НАЧАЛО Регулации

Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

НОЕ. 28, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

Законодателите в Тайланд планират да реформират законите за криптовалута, след като изразиха опасения, че те правят страната неконкурентоспособна.

Както местният англоезичен информационен бюлетин “Bangkok Post” съобщи на 25-и ноември, регулаторът на Тайланд прекрати дейността на една от най-големите борси. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) иска да преразгледа своята позиция относно криптовалутите през 2020 г.

 

Причината, според комисията, се крие в лошото усвояване на неговата схема за сертифициране и лицензиране от страна на криптовалутните фирми.

 

Откакто тя влезе в сила миналата година, само пет компании са завършили сертифицирането, а от тях, само две са стартирали. Сега измененията се разглеждат, но SEC все още не е дал точни подробности за това как биха се променили настоящите практики. 

Регулаторът трябва да бъде гъвкав, за да прилага правилата и регулациите в съответствие с пазарната среда”,  Bangkok Times цитира Ruenvadee Suwanmongkol, генерален секретар на SEC.

 Той продължи: 

Например, законите не трябва да са остарели и трябва да обслужват нуждите на пазара, особено за новите продукти с цифрови активи, и да бъдат конкурентни на световния пазар. Трябва да проучим всички възможни пречки.

 

Тайланд налага строги наказания за тези, които се опитват да продават цифрови токени без надлежно одобрение от SEC. Те включват възможни глоби от поне 500,000 бата ($ 16,550), както и две години затвор.

 

Въпреки това, първото първоначално предлагане на монети (ICO) в страната, съгласно новите правила, стартира миналия месец, което даде знак за значителна крачка напред за държавната политика отпреди няколко години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Плащанията с крипто вече са узаконени в Украйна

Страната стриктно ще спазва международните стандарти за борба с прането на пари (AML).Според ‘Forklog’, членовете на Върховната рада - законодателната ръка на украинското правителство, прие нов закон...
ДЕК. 10, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руската централна банка със силна позиция срещу криптовалутите

Според държавната информационна агенция RIA, финансовата институция разкри вярата си, че "частните криптовалути не могат да бъдат приравнени с фиатни пари и не могат да бъдат законно платежно средство...
ДЕК. 2, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов закон ще позволява на банките да продават Биткойн

Преди това, на банките им беше забранено да предлагат директен достъп до криптовалути, но новият закон за прилагане на четвъртата директива на ЕС за пране на пари ще промени това, според доклад от мес...
НОЕ. 29, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Българска крипто фирма получава предупреждение от германски регулаторен орган

Българската фирма оперира без лиценз.Регулаторът е забранил на борсата да оперира в страната, тъй като фирмата незаконно предлага договори за разлика (CFD), предназначени да изложат клиентите на ценов...
НОЕ. 18, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света