НАЧАЛО Алткойни

Заформят се съмнения около смарт договорите на Cardano (ADA)

септември 5, 2021 15:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заформят се съмнения около смарт договорите на Cardano (ADA)

Стартирането на смарт договори в публичната тестова мрежа на Cardano беше опетнено от клеветническа кампания, водена от съоснователя на Ethhub.io Антъни Сасано, един от най-гласните членове на Етериум общността

Сасано публикува поредица от екранни снимки от дискусия в Reddit, които хвърлят светлина върху проблема с паралелността, с който се сблъсква Minswap, суап борса на Cardano, която беше пусната на живо на 3-ти септември.

Потребителите започнаха да получават грешки при опит за обмен на токени и осигуряване на ликвидност.

Разширеният счетоводен модел на неизползваните транзакции на Cardano (EUTXO) може да обработва само един изход на транзакция на блок, което прави Minswap по същество неизползваем.

ПРОЧЕТИ ОЩЕКакво да очакваме от Cardano в следващите месеци?

След като нишката в Reddit на Сасано стана широкоразпространена, мнозина стигнаха до заключението, че смарт договорите на Cardano не работят и блокчейнът просто е счупен.

Дори някои членове на общността започнаха да твърдят, че подобен проблем би бил „смъртна присъда“ за Cardano, като същевременно поставят под въпрос „рецензираното проучване“ на екипа.

Шум и FUD

По време на неотдавнашна AMA сесия, изпълнителният директор на IOG Чарлз Хоскинсън отхвърли последните обвинения като „шум“ и „FUD„:

Reddit няма да се съгласи. Twitter няма да се съгласи. Telegram няма да се съгласи. Момчета, това е шум и FUD. Наистина е едно от най-трудните неща в света да се изгради наистина мащабируема споделена система, която е децентрализирана и допуска „византийски участници„.

Създателят на Cardano обяснява, че мащабирането на смарт договори ще изисква решения за обработка извън веригата на Hydra, като посочва как Етериум инвестира милиони долари в решения като Optimistic rollup (ORUs):

Не можете да изградите тези системи по начин, при който те да се мащабират с милиарди транзакции в секунда в една система. Трябва да разделяте и завладявате, трябва да групирате, трябва да обработвате предварително, трябва да премествате нещата в различни области.

Хоскинсън каза също, че би било възможно да се създаде „супер сложен“ DEX като странична верига, ако има достатъчно търговско търсене и търговска активност.

Междувременно вече има някои заобиколни решения. Occam.fi, един от участниците в програмата Plutus Pioneer, вече е предложил децентрализирано решение на проблема с паралелността. ErgoDex го поправя чрез групирани транзакции, но също така създава централизация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини