НАЧАЛО Регулации

Южна Корея разкрива нови правила за регулиране на крипто

ЮНИ. 28, 2018 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея разкрива нови правила за регулиране на крипто

В новата насока за превенция на изпирането на пари, насочена към крипто обмените, КФН направи по-строги правила за наблюдение на транзакциите и потребителите.


КФН поиска от звеното за финансово разузнаване в Корея (KFIU), националната финансова служба за надзор, да контролира стриктно транзакциите с криптовалути и активността на потребителите.

Като част от по-голямата си инициатива за мониторинг на местния пазар на криптовалутни обмени, КФН е наредила на властите да разследват три големи банки Nonghyup, Hana Bank и Kookmin, които предоставят банкови услуги и виртуални сметки за обмен на крипто.

Занапред от крипто обмените ще се изисква да се извършва Customer Due Diligence (CDD) и Enhanced (EDD) и да се извършат достатъчно предварителни проверки, за да се гарантира, че:

  1. Чужденците не използват локални обмени, за да купуват и продават цифрови активи

  2. Престъпниците не използват лични сметки на хора тайно за изпиране на пари

  3. Предотвратяване на подозрителни транзакции и обработка на плащания


Тъй като съществува възможност една криминална организация да използва лична сметка на физическо лице за закупуване на огромни суми на местния обмен на крипто-валути и след това да ги изтегли в друга сметка, FSC нарежда на обмените да извършват обширно CDD за нови потребители.

Втората политика, наложена от правителството, е предотвратяването на повторната поява на "Kimchi Premium" чрез забелязване на подозрителни движения на средства към и от обменът и банковите сметки, свързани с криптообмена. Ако банките имат причина да вярват, че даден потребител или организация прехвърлят големи суми от капитала само с цел да се възползват от "Kimchi Premium" в Южна Корея, властите могат да разследват потребителя или организацията.

Новите политики, заедно с искането на правителството за подобряване на системите за борба с корупцията, показаха готовността на правителството на Южна Корея да регулира крипто пазара, дори и с риск обществеността да признае решението като намерение легитимиране на местния крипто сектор.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света