НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

МАЙ. 12, 2022 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

Администрацията на новоизбрания президент на Южна Корея, Юн Сук-йол, не губи време в стремежа си да запази статута на страната като център за иновации, тъй като се надява да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г. и да институционализира сектора до 2024 г .

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе "Основния закон за дигиталните активи" (DABA) през следващата година и да последва с повече законодателство до 2024 г. 


Законопроектът ще бъде изготвен в съответствие с международните норми и ще разчита на опита на най-големите икономики в света, тъй като местният съвет за финансова стабилност (FSB) ще си сътрудничи с базираната в Базел Банка за международни разплащания (BIS) и регулаторите на САЩ и ЕС.


Въпреки че няма много подробности, това, което е известно, изглежда доста оптимистично за индустрията. Правителството планира да разшири съществуващата инфраструктура за крипто-фиат транзакции, позволявайки на повече банки да създадат свои собствени платформи за обмен на фиат-крипто. В момента в страната има само 4 банки с този капацитет. Освен това южнокорейските власти очакват да институционализират NFT и да въведат регулаторна рамка за ICO.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock


Издаването на дигитална валута на централната банка (CBDC) също присъства в плановете. Централната банка на Корея завърши първата фаза на тестовете си през януари 2022 г.


Администрацията на Юн вече потвърди валидността на изтеклия документ, като отбеляза обаче, че този проект не е окончателният.


На 3-ти май Юн Сук-йол обяви, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции, докато не бъде приет Основният закон за дигиталните активи, което означава поне до 2024 г. Съгласно новите правила за крипто данъчно облагане, правителството ще наложи 20% данък върху печалби от крипто над $2,100 на година.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални - Хестър Пиърс

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.“Мисля, че едно място... Може да видим н...
МАЙ. 15, 2022 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Върховният съд в Шанхай обяви Биткойн за виртуален актив с икономическа стойност, защитен от китайския закон

Съдът отбеляза, че криптовалутата има икономическа стойност.Върховният народен съд в Шанхай обяви, че Биткойн се квалифицира като виртуален актив, защитен от китайския закон, въпреки забраната за търг...
МАЙ. 13, 2022 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

Това се случи само дни след като две банки заявиха, че са отворили търговията с крипто за своите клиенти.На 2-ри май голямата частна банка Banco Galicia и изцяло дигиталната Brubank обявиха, че ще пре...
МАЙ. 6, 2022 11:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

Новоизбраният президент на Южна Корея Йон Сук-йол обяви във вторник, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции поне докато не бъде приет нов набор от регулации...
МАЙ. 4, 2022 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света