НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска от Apple и Google да блокират P2E игрите от техните магазини за приложения. Правителството сега започва да проучва „play-to-earn“ модела и свързаните с него игри в стремежа си да регулира крипто пазара.

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете технологични фирми да не разрешават пускането на P2E игри докато не бъде проведено допълнително проучване. Съобщава се, че правителството също е започнало да наблюдава игрите, базирани на блокчейн.


P2E игри са под мониторинг


Комитетът за управление на игрите към Министерството на културата, спорта и туризма на Южна Корея изпрати писмо до определени оператори да блокират разпространението на тези игри. Те възнамеряват да наложат това ограничение, като на първо място предотвратят регистрацията на приложенията, оттук и искането към Apple и Google.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Сенатор Синтия Лумис се кани да представи нов законопроект за крипто


Това обаче не е пълна забрана. Изглежда, че тези игри могат да бъдат пуснати, но първо трябва да получат оценка от Комитета за управление на игрите. Последният ще разгледа неща като възрастовата оценка. Комитетът вече отмени класификацията на 15 игри, базирани на блокчейн, тази година.


Play-to-earn (P2E) игрите са изключително популярни в момента и формират по-голямо присъствие от началото на 2021 г. Тези игри позволяват на играчите да печелят за дейностите си в играта и са особено популярни в Азия. Има съобщения, че някои играчи са успели да спечелят значителна сума пари от тези игри, което е започнало да привлича вниманието на правителствата.


Южна Корея следи отблизо крипто пазара


Последният ход на южнокорейското правителство за премахване на P2E игрите е едно от многото действия на властите за налагане на контрол върху крипто пазара. Страната е една от най-активните по отношение на регулирането.


Сред действията, които Южна Корея предприема, ще видите данъчна схема, забрана на монетите за поверителност и искане на борсите да получат официална сертификация. Законодателите не се отклоняват от прилагането на строги наказателни мерки, ако и когато е необходимо, и изглежда, че това няма да се промени.


Крипто ентусиастите в страната очакват, че ще има протести срещу премахването на P2E игрите. Малко вероятно е правителството да отстъпи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света