НАЧАЛО Регулации

Сенатор Синтия Лумис се кани да представи нов законопроект за крипто

ДЕК. 27, 2021 13:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сенатор Синтия Лумис се кани да представи нов законопроект за крипто

Най-важният защитник на Биткойн в Конгреса планира напълно да интегрира крипто във финансовата система на САЩ.

Американският сенатор Синтия Лумис планира да представи всеобхватен законопроект за политиката за цифровите активи през следващата година, съобщи Bloomberg на 24-ти декември.


Законопроектът ще обхване всичко от стабилни монети до данъци и ще въведе нов регулаторен орган, натоварен с надзора на крипто пазара.


Интегриране на Биткойн във финансовата система на САЩ


Републиканският сенатор от Уайоминг има визия за бъдещето на американската финансова система, която включва съществуващия долар заедно с криптовалутите. Един от най-верните поддръжници на крипто индустрията, Синтия Лумис планира да постигне това чрез цялостен крипто законопроект, който ще предложи на Конгреса следващата година.


Според старши помощник в офиса на Лумис, сенаторът иска “нищо друго освен пълно нормализиране” на цифровите активи в САЩ.


Съобщава се, че предстоящият ѝ законопроект ще обхваща всичко - от стабилни монети до данъци и ще включва обширни разпоредби за защита на потребителите, за да задоволи съществуващите пазарни регулатори.


Освен това, законопроектът ще предложи и създаване на нов надзорен орган, отговорен за пазара на криптовалути. Новият регулаторен орган ще бъде под съвместната юрисдикция на Комисията за търговия с фючърси на стоки (CFTC) и Комисията за ценни книжа и борси (SEC).


И докато много от тези въпроси вече са регулирани в САЩ, законите се прилагат само на щатско ниво и в страната липсва обединяващ федерален закон.


Не Пропускай: Конкурент на Етериум скача със 100% в рамките на седмица

Въпреки че това няма да е първият път, когато Конгресът обсъжда законопроект, фокусиран върху цифровите активи, законопроектът на Лумис е първата предложена политика, която не се стреми да оковава крипто индустрията.


По-рано тази година Конгресът одобри законопроекта за инфраструктура на президента Джо Байдън, който включваше спорна клауза, която изисква миньорите на криптовалута да се регистрират като брокери-дилъри. По това време сенаторът Тед Круз спомена, че разпоредбата ще нанесе щети за милиарди долари на крипто индустрията.


През октомври тази година сенатор Лумис се опита да добави изменение към законопроекта за инфраструктурата, което ще ограничи проблематично широката дефиниция за това кой се квалифицира като крипто брокер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света