НАЧАЛО Регулации

Юридическият факултет в Малайзииски университет с доклад за крипто регулацията

ЮЛИ. 7, 2018 16:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Юридическият факултет в Малайзииски университет с доклад за крипто регулацията

Юридическият факултет на Малайзииският университет заяви в доклад, че депутатите трябва да положат усилия за създаване на ефективна среда за блокчейн индустрия.


Правителството на Малайзия трябва да облекчи регулаторната рамка за блокчейн индустрията, за да може тя да се разшири.

Докладът от 242 страници, изготвен от университета в партньорство с блокчейн startup-а Quant a RegTech Capital, предполага, че приемането на крипто индустрията е много важно за развитието на страната.


Докладът е подготвен с цел насърчаване на икономическото развитие в Малайзия, без да задушава иновациите или да компрометира защитата на потребителите, като предоставя подкрепа на стартиращи фирми, малки и средни предприятия и големи корпорации в стремежа им да възприемат блокчейн технологията.


Документът също призова централните банки и финансовите регулатори да си сътрудничат за съвместно усилие за ясно дефиниране на правилата в крипто индустрията, особено тези, свързани с данъчното облагане.

В момента търговията с крипто в Малайзия няма правна рамка. Нур Хусна Закария, ръководител на проекта за доклада, заяви, че позицията на правителството досега е "обещаваща", понеже досега "никой от регулаторите в Малайзия не е забранил сделка, свързана с блокчейн".

Докладът беше публикуван скоро след като NEM Малайзия стартира своя NEM Blockchain Center (NBC) в Куала Лумпур. Новото предприятие ще действа като учебен център и ускорител за startup-и, които искат да използват DLT технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света