НАЧАЛО Други

YouTube обмислят добавянето на функционалност за NFT

ЯНУ. 26, 2022 19:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 YouTube обмислят добавянето на функционалност за NFT

Създателите на видео съдържание скоро могат да видят NFT функциите, добавени към YouTube, каза по-рано днес главният изпълнителен директор на платформата Сюзън Уоджиски.

В годишно писмо до създателите, изпратено във вторник, Уоджиски каза, че YouTube вижда Web3 като източник на вдъхновение за нови начини за подобряване на платформата.


NFT идват в YouTube


YouTube се присъединява към Facebook, Instagram и Twitter в търсене на алтернативи на своя базиран на реклами бизнес модел. Компанията е прекарала няколко години в изграждането на начини за своите създатели да печелят пари отвъд осигуряването на приходи от реклами, въвеждайки функции като електронна търговия и директни плащания от фенове.


Незаменимите токени, каза Уоджиски, също могат да намерят своето приложение в платформата.


В годишното си писмо до създателите на съдържание в YouTube тя каза, че платформата се е обърнала към Web3, за да намери нови и по-ефективни начини за нейните създатели да печелят пари.


"Винаги сме фокусирани върху разширяването на екосистемата на YouTube, за да помогнем на създателите да се възползват от нововъзникващите технологии, включително неща като NFT, като същевременно продължаваме да укрепваме и подобряваме изживяването, които създателите и феновете имат в YouTube", пише тя в писмото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер


Уоджиски също така отбеляза, че YouTube също ще даде приоритет на развитието на игрите, пазаруването, музиката и "Shorts", функцията на платформата, която е подобна на TikTok.


Това е първият път, когато Google, който притежава YouTube, признава потенциала на NFT. Други големи социални медийни платформи като Twitter вече са навлезли в манията по NFT, позволявайки на потребителите да публикуват своите проверени NFT като снимки на профили. Популярността на тази функция дори накара Instagram да обмисли подобно предложение.


YouTube, предоставяйки на своите създатели възможността да издават NFT, може да стане платформата в челните редици на NFT пазара. С 2.3 милиарда активни месечни потребители, над 31 милиона канала и 30 милиона плащащи абонати, YouTube може да бъде плодородна почва за нов бум на NFT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.Според зявление до Комис...
МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света