НАЧАЛО Други

Японският ИТ гигант GMO пуска софтуер за добив на Zcash

ОКТ. 28, 2018 18:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският ИТ гигант GMO пуска софтуер за добив на Zcash

Японският ИТ гигант GMO Internet Inc. пусна нов софтуер за копаене, предназначен за добив на Zcash (ZEC) върху графични процесори (GPUs). GMO съобщи за новият софтуер, наречен Cryptknocker, в съобщение, публикувано на 28-ми септември.


Cryptknocker е съобщено, че е създаден, за да позволи на потребителите да копаят криптовалути, които се базират на алгоритъма за консенсус Equihash, използвайки обикновено достъпни графични чипове. За разлика от по-специфичните за приложенията интегрални схеми (ASIC), графичните процесори се използват в много домашни компютри.

Както бе съобщено по-рано, когато разработчиците на Zcash пуснаха Equihash - алгоритъмът за добив Zcash, както и редица други криптоквалути, те твърдяха, че алгоритъмът, устойчив на ASIC, ще работи, за да премахне потвържденията за транзакции от ръцете на концентрирана шепа копачи.

GMО заяви днес, че новият им софтуер за копаене ще бъде свободен да се изтегли, но фирмата ще вземе 2% дял от всички печалби, за да компенсира разходите си за разработка. GMO твърди, че на "основното" индивидуално ниво, софтуерът, който позволява "ефективна изчислителна обработка", е важен фактор за успешното добиване.

Cryptknocker е само едно от многото начинания на GMO в крипто пространството. Компанията вече поддържа собствена крипто борса - GMO Coin, която е голяма операция за копаене и дори са се възползвали от плащането на част от заплати за персонала в Биткойн (BTC).

Както отбелязват днешните прессъобщения, това лято GMO също така представи нови чипове ASIC от следващо поколение, базирани на напреднала технология за производство на полупроводници от 7nm, които според компанията са планирани за доставка като част от нови добивни машини, до края на октомври.


През юли тази година, GMO стартира нов бизнес в областта на интернет банкирането, който ще подпомогне блокчейн като централна част от технологичния си арсенал в партньорство с GMO Financial Holdings и Aozora Bank.През март тази годинa, GMO Coin обещаха да подобрят сигурността на данните си, след като местните регулатори установиха недостатъци по време на междуотраслова проверка, която последваше високопрофилния хак за $530 милиона на японската борса Coincheck, през януари.

Най-наскоро компанията обяви, че ще дебютира базирано на Биткойн приложение, за награди в играта, наречени "CryptoChips".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света