НАЧАЛО Други

Японският ИТ гигант GMO пуска софтуер за добив на Zcash

ОКТ. 28, 2018 18:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският ИТ гигант GMO пуска софтуер за добив на Zcash
 

Японският ИТ гигант GMO Internet Inc. пусна нов софтуер за копаене, предназначен за добив на Zcash (ZEC) върху графични процесори (GPUs). GMO съобщи за новият софтуер, наречен Cryptknocker, в съобщение, публикувано на 28-ми септември.


Cryptknocker е съобщено, че е създаден, за да позволи на потребителите да копаят криптовалути, които се базират на алгоритъма за консенсус Equihash, използвайки обикновено достъпни графични чипове. За разлика от по-специфичните за приложенията интегрални схеми (ASIC), графичните процесори се използват в много домашни компютри.

Както бе съобщено по-рано, когато разработчиците на Zcash пуснаха Equihash - алгоритъмът за добив Zcash, както и редица други криптоквалути, те твърдяха, че алгоритъмът, устойчив на ASIC, ще работи, за да премахне потвържденията за транзакции от ръцете на концентрирана шепа копачи.

GMО заяви днес, че новият им софтуер за копаене ще бъде свободен да се изтегли, но фирмата ще вземе 2% дял от всички печалби, за да компенсира разходите си за разработка. GMO твърди, че на "основното" индивидуално ниво, софтуерът, който позволява "ефективна изчислителна обработка", е важен фактор за успешното добиване.

Cryptknocker е само едно от многото начинания на GMO в крипто пространството. Компанията вече поддържа собствена крипто борса - GMO Coin, която е голяма операция за копаене и дори са се възползвали от плащането на част от заплати за персонала в Биткойн (BTC).

Както отбелязват днешните прессъобщения, това лято GMO също така представи нови чипове ASIC от следващо поколение, базирани на напреднала технология за производство на полупроводници от 7nm, които според компанията са планирани за доставка като част от нови добивни машини, до края на октомври.


През юли тази година, GMO стартира нов бизнес в областта на интернет банкирането, който ще подпомогне блокчейн като централна част от технологичния си арсенал в партньорство с GMO Financial Holdings и Aozora Bank.През март тази годинa, GMO Coin обещаха да подобрят сигурността на данните си, след като местните регулатори установиха недостатъци по време на междуотраслова проверка, която последваше високопрофилния хак за $530 милиона на японската борса Coincheck, през януари.

Най-наскоро компанията обяви, че ще дебютира базирано на Биткойн приложение, за награди в играта, наречени "CryptoChips".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света