НАЧАЛО Други

Япония наказва крипто обмени - замесени са Якудза

ЮНИ. 23, 2018 01:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Япония наказва крипто обмени - замесени са Якудза

Японският регулатор е издал заповеди за подобряване на бизнеса на шест от 16-те напълно лицензирани крипто обмени на страната, включително Bitflyer, Quoine и Tech Bureau.


Агенцията потвърди на news.Bitcoin.com, че поне една от шестте борси е замесена по някакъв начин с Якуза. В отговор на заповедта за подобрение, Bitflyer спря регистрациите на нови профили.

Най-големият финансов регулатор в Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), издаде шест нови заповеди за подобряване на бизнеса в петък, 22-ри юни. Заповедите на Bitflyer, Tech Bureau, Bitpoint Japan, Btcbox, Bitbank и Quoine следват първото отхвърляне на регистрация за крипто борса на 7-ми юни.

Bitflyer, най-големият японски крипто обмен по обем, получи нареждане за "административно наказание". Агенцията заяви, че след проверката "не е създадена ефективна система за управление, която да гарантира правилното и надеждно функциониране на бизнеса, както и противодействие срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма". Обменът трябва да представи писмен доклад до агенцията до 23-ти юли. Регулаторът поясни:

Ръководството не е въвело система за вътрешен контрол, включваща вътрешен одит, като дава приоритет на намаляването на разходите.

Другите пет крипто обмена получиха подобни заповеди. В момента в Япония има 16 напълно лицензирани борси. Преди това единственият регулиран обмен за приемане на поръчки за подобряване на бизнес от FSA беше Tech Bureau, което извършва обмен на Zaif и GMO монета. Днешната заповед е втората, която Tech Bureau получава.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света