НАЧАЛО Регулации

Финансовите борси в Япония под мониторинг

ОКТ. 30, 2018 16:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовите борси в Япония под мониторинг

Японският финансов регулаторен орган е наредил на две крипто борси, да задържат операциите си в продължение на два месеца, поради процедури KYC(know-your-customer).Забраната издадена миналата седмица петък ще продължи до 5-и юни и 7-ми юни, съответно за Eternal Link и FSHO, съгласно двете административни наказания, издадени от Агенцията за финансови услуги (FSA).

Чрез месечната си проверка агенцията твърди, че двамата оператори не са изискали правилно от клиентите си необходимата информация за търговия. Те също така не са въвели процедури за докладване на подозрителни сделки пред FSA.

Усилията ,които се полагат за предотвратяване на пране на пари от Закона За Предотвратяване на прехвърлянето на наказателни постъпления не са достатъчни, посочи агенцията.

Отделно, наказанието до Eternal Link също индикира, че фирмата е нарушила законите в Япония, като използва депозитите на собствените си клиенти, за да покрие разходи на фирмата.

В допълнение, "Etеrnal Link", FSHO, както и трета местна борса - "Last Roots", се оказва, че са направили недостатъчни подобрения в мерките за вътрешна безопасност, които предпазват потребителската информация от потенциални кибер заплахи.

Административните наказания бележат упоритите опити от страна на япоснкия регулаторен орган да се наложи контрол върху вътрешния пазар на крипто валути.

На Bit Station също беше наредено на спре дейността си, докато междувременно на други пет крипто борси беше наредено да предоставят план за подобрение на бизнеса си.

FSA засили контрола върху крипто борсите поради дупките в сигурността, които станаха ясни след извършената хакерска атака срещу Coincheck на стойност 500 милиона долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света