НАЧАЛО Регулации

Финансовите борси в Япония под мониторинг

ОКТ. 30, 2018 16:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовите борси в Япония под мониторинг

Японският финансов регулаторен орган е наредил на две крипто борси, да задържат операциите си в продължение на два месеца, поради процедури KYC(know-your-customer).

 


Забраната издадена миналата седмица петък ще продължи до 5-и юни и 7-ми юни, съответно за Eternal Link и FSHO, съгласно двете административни наказания, издадени от Агенцията за финансови услуги (FSA).

Чрез месечната си проверка агенцията твърди, че двамата оператори не са изискали правилно от клиентите си необходимата информация за търговия. Те също така не са въвели процедури за докладване на подозрителни сделки пред FSA.

Усилията ,които се полагат за предотвратяване на пране на пари от Закона За Предотвратяване на прехвърлянето на наказателни постъпления не са достатъчни, посочи агенцията.

Отделно, наказанието до Eternal Link също индикира, че фирмата е нарушила законите в Япония, като използва депозитите на собствените си клиенти, за да покрие разходи на фирмата.

В допълнение, "Etеrnal Link", FSHO, както и трета местна борса - "Last Roots", се оказва, че са направили недостатъчни подобрения в мерките за вътрешна безопасност, които предпазват потребителската информация от потенциални кибер заплахи.

Административните наказания бележат упоритите опити от страна на япоснкия регулаторен орган да се наложи контрол върху вътрешния пазар на крипто валути.

На Bit Station също беше наредено на спре дейността си, докато междувременно на други пет крипто борси беше наредено да предоставят план за подобрение на бизнеса си.

FSA засили контрола върху крипто борсите поради дупките в сигурността, които станаха ясни след извършената хакерска атака срещу Coincheck на стойност 500 милиона долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света