НАЧАЛО Биткойн Алткойни

XRP превзе ETH, ставайки втората най-голяма криптовлаута

СЕП. 21, 2018 21:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 XRP превзе ETH, ставайки втората най-голяма криптовлаута

XRP сега е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, тъй като стойността му надхвърля тази на Етер (ETH) днес.


Около 15:00 GMT в петък пазарната горна граница на XRP стана по-висока от тази на ETH, според CoinMarketCap.


По времето на писане на статията, пазарната капитализация на ETH е 23.3 милиарда долара, а този на XRP е малко повече от $ 24.8 милиарда.

Въпреки че през последната седмица ETH е претърпял известен ръст, валутата е спаднала в сравнение с XRP, който има изключително силна втора част от седмицата. Слуховете, че xRapid, първият изгоден от търговска гледна точка продукт, използващ XRP, може да бъде пуснат през следващия месец, тласна цената на крипто актива нагоре. Пазарната капитализация на монетата беше на стойност 10,9 млрд. долара в средата на вторник. До днес се е увеличила с повече от два пъти, достигайки 12,5 млрд. долара за три дни.

Ралито тази седмица следва интереса на инвеститорите да се върнат отново в XRP. Въпреки че токенът е успял да поддържа трето място, създателят на XRP, Ripple, се е опитал да се дистанцира от проекта. Криптовалутата е затънала в правни усложнения; някои от по-ранните инвеститори в Америка заявиха, че публичното предлагане е нерегистрирана продажба на ценни книжа.

"Flippening", при който алткойновете вече не са свързани с Биткойн, отдавна се очаква да се случи. Всички смятаха, че ETH ще превземе BTC като най-ценното крипто. Малцина извън редиците на поклонниците на XRP очакваха версия, в която XRP превзема Етериум.

Рано е да се каже дали това ще бъде продължи дълго. XRP е монета, която Ripple твърди, че ще позволи безпроблемни и ефективни трансгранични транзакции. Ако банките преценят, че ще възприемат криптовалутата, а не нейния главен съперник Stellar Lumens (XLM), XRP ще има ясна полезност и постоянно търсене.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света