НАЧАЛО Алткойни

XRP е най-добрата криптовалута след Биткойн според директор на Ripple

септември 10, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP е най-добрата криптовалута след Биткойн според директор на Ripple

В динамичната си реч по време на неотдавнашното събитие "Apex", проведено в Амстердам, Дейвид Шварц, главен технологичен директор (CTO) на Ripple, предложи поглед към бъдещето на Ripple и XRP Ledger. Шварц започна, подчертавайки основните разлики между XRP и Биткойн.

Шварц гордо заяви, че след правната им победа срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) XRP е единствената криптовалута, освен Биткойн (BTC), с ясен регулаторен статут в САЩ. Той отдаде това отличие на уникалните характеристики на XRP.

След това Шварц очерта няколко вълнуващи инициативи, целящи да преобразят пейзажа на дигиталните финанси и да задвижат напред XRP Ledger.

Едно от забележителните разкрития беше въвеждането на автоматизирани маркетмейкъри (AMM) в XRP Ledger. Благодарение на присъщия си дизайн AMM улесняват ликвидността и изпълняват безпроблемно търговски стратегии, за разлика от конвенционалните борси с книги за поръчки.

Целта на AMM е да повишат ефективността на търговията, да уловят по-малките колебания на цените и да бъдат от полза както за доставчиците на ликвидност, така и за потребителите.

Освен това Шварц обсъди интегрирането на решения за децентрализирана идентичност (DID) в счетоводната книга на XRP.

DID позволява на потребителите да управляват сигурно и частно идентичностите във веригата, като същевременно съхраняват лична информация извън нея. Тази интеграция е в съответствие с по-широката тенденция към самоличност, като добавя допълнително ниво на доверие и сигурност към екосистемата на Ripple.

Освен това Шварц подчерта продължаващите усилия за подобряване на производителността, мащабируемостта и стабилността на “The XRP Ledger“.

Тези подобрения обхващат намаляване на използването на паметта, оптимизиране на пропускателната способност на транзакциите и повишаване на ефективността на мрежата. Чрез поддържане на ниски разходи и непрекъснато укрепване на стабилността на технологията, Ripple цели да поддържа процъфтяваща и децентрализирана екосистема.

Шварц също така подчерта значението на плъгините – ключово подобрение, което ще улесни включването на нови функции в The XRP Ledger. Разработчиците могат да работят на различни езици за програмиране, като капсулират тези функции в модулни плъгини, опростявайки процеса на разработка и насърчавайки иновациите. Очаква се тази промяна да рационализира създаването на странични вериги и оперативно съвместими решения.

В основната лекция бяха представени и вълнуващи постижения като страничната верига EVM и Hooks. Тези поръчкови решения за смарт договори са предназначени да разширят възможностите на The XRP Ledger, като го направят по-гъвкав и адаптивен към различни случаи на употреба.

Ключовата презентация на Дейвид Шварц на Apex нагледно демонстрира отдадеността на Ripple към иновациите и напредъка в крипто индустрията. С множество разработки на хоризонта е очевидно, че Ripple е готова да затвърди позицията си на водещ играч в сферата на дигиталните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Един алткойн може скоро да надмине Етериум според крипто анализатор

Крипто инвеститорът и рисков капиталист Крис Бърниске предположи, че Solana (SOL) скоро може да надмине Етериум (ETH) в нова тренд формация.

октомври 2, 2023 21:00 1 мин. четене

Защо следващият бичи пазар на Bitcoin ще е различен? Струва ли си да се обмислят инвестиции в някои алтернативи?

Разгледайте инвестицията на Bitmain в BTC, успеха на MakerDAO (MKR) и потенциала на VC Spectra (SPCT), за да откриете най-добрата криптовалута, в която да инвестирате.

октомври 2, 2023 19:30 4 мин. четене

PEPE, EOS или VC Spectra – коя е по-добрата дългосрочна инвестиция?

Открийте най-добрата дългосрочна инвестиция сред PEPE, EOS и VC Spectra. Разгледайте техния потенциал и преценете дали е редно да предприемете инвестиционни решения.

октомври 2, 2023 19:20 3 мин. четене

Цената на Bitcoin отново се покачва. Облачният добив може да се окаже по-доходоносен с Bitcoin Minetrix

Bitcoin успя да изплува от началото на месеца, като проби $28,000 за първи път от август месец насам. Това безспорно създаде по-голяма инерция в крипто индустрията, която набира сили за последното тримесечие на годината.

октомври 2, 2023 18:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.