НАЧАЛО Алткойни

XRP китовете започват да разпродават – ще успее ли цената да запази сегашните си нива?

29.04.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP китовете започват да разпродават – ще успее ли цената да запази сегашните си нива?

Напоследък XRP е в светлината на прожекторите, но не по положителни причини. Криптовалутата се сблъска с предизвикателства, вариращи от регулаторни спорове до критични оценки от страна на анализатори, което представя мрачна картина за криптовалутата.

Усложнявайки тези проблеми, значителните движения от страна на китовете на пазара на XRP породиха опасения относно бъдещата ѝ траектория. Например, неотдавнашни блокчейн данни разкриха голям трансфер на 24,118,600 XRP, на стойност около $12.46 милиона, от Bitvavo към неидентифициран портфейл.

Такива мащабни трансфери от страна на големи притежатели (китове) често показват липса на доверие в краткосрочните перспективи на актива, което допълнително допринася за преобладаващите мечи настроения около XRP.

В допълнение към тези притеснения, наблюденията от данните на Santiment показват, че адресите, притежаващи между 100 и 100,000 XRP монети, показват признаци на разединение.

Тази тенденция сред по-големите адреси предполага намаляване на доверието сред институционалните инвеститори или инвеститорите с големи активи, което потенциално намалява привлекателността на XRP на пазара.

Отразявайки тези негативни настроения, цената на XRP отбеляза значителен спад, като в момента се търгува на ниво $0.5198, отбелязвайки 16.02% спад в стойността през последния месец.

Тази низходяща тенденция съответства на по-широката меча траектория, която е очевидна от май насам. По-нататъшен анализ на ончейн метриките на XRP разкрива намаляване както на растежа на мрежата, така и на скоростта. Намаляването на мрежовия растеж предполага забавяне на придобиването на нови потребители или на приемането, докато намалената скорост показва намаляване на честотата на транзакциите, което потенциално сигнализира за спад на търговския интерес сред инвеститорите.

Освен това показатели като MVRV съотношението пораждат опасения за притежателите на XRP, тъй като намаляващото съотношение предполага, че значителна част от адресите на XRP държат криптовалутата на загуба в сравнение с първоначалната си инвестиция.

Освен това значимата разлика между лонг и шорт позиции, наблюдавана за XRP, предполага нарастване на броя на дългосрочните притежатели, което може да е положително, тъй като тези притежатели са по-малко склонни да продават поради краткосрочни пазарни колебания.

Въпреки това само времето ще покаже дали вярата на дългосрочните притежатели ще бъде достатъчна, за да може XRP да запази сегашните си нива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.