НАЧАЛО Алткойни

XRP китове прехвърлят 74 милиона токена в очакване на важно развитие

29.04.2024 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP китове прехвърлят 74 милиона токена в очакване на важно развитие

На фона на продължаващата волатилност на пазара на криптовалути цената на XRP спадна с 5.3% през последни 7 дни към 29 април, което отразява по-широката тенденция на пазарни разпродажби.

Това, което обаче привлече вниманието на мнозина, е поредица от значителни трансфери на XRP, извършени от неидентифицирани големи притежатели (китове), особено значими поради времето, в което са извършени, точно преди крайния срок за подаване на документи от SEC по делото на Ripple.

Тези транзакции от страна на китовете предизвикаха спекулации в криптовалутната общност. Например един от трансферите на стойност 30.53 милиона XRP (15.92 милиона), към Bitstamp повдигна въпроси. Това движение съвпада с повишената несигурност около правния спор между Ripple Labs и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Мненията на пазарните участници се различават, като някои тълкуват тези транзакции като стратегически ходове на заинтересовани китове, предвиждащи правни последици, докато други ги разглеждат като част от по-широката стратегия на Ripple за управление на ликвидността.

Близостта на тези транзакции до предишни големи трансфери към Bitstamp от същия кит засилва спекулациите за мотивите. Сътрудничеството на Ripple с Bitstamp в трансграничните плащания допълнително усложнява анализа, като се има предвид ролята на XRP за улесняване на глобалните трансфери на средства.

Друг голям трансфер включва кит, който акумулира 23.03 милиона XRP ($11.5 милиона) от Binance. Това придобиване отразява нарастващото доверие на трейдърите в XRP, особено на фона на очакването за значително развитие на съдебния процес.

По подобен начин друг кит акумулира около 21 милиона XRP, на стойност $10.64 милиона, от Binance, което отново показва бичи настроения сред търговците към криптовалутата.

Въпреки че експертите обясняват неотдавнашния спад на цената на XRP с по-широките пазарни тенденции и очакванията около действията на SEC, инвеститорите следят отблизо развитието на съдебното дело.

Освен това съдия-магистрат Сара Нетбърн удовлетвори искането на Ripple да не се вземат предвид представените от SEC експертни становища. Въпреки това SEC получи удължаване на срока за подаване на отговор до 29 април 2024 г., като Ripple има три работни дни за отговор след това. Това удължаване подчертава сложността и значимостта на съдебното производство, което оказва влияние върху настроенията на инвеститорите и пазарната динамика в екосистемата на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.