НАЧАЛО Крипто Крими

Xiaomi заявяват че нямат нищо общо с ICO схемата

ЮЛИ. 4, 2018 09:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Xiaomi заявяват че нямат нищо общо с ICO схемата

Производителят на смартфони Xiaomi заяви, че не е упълномощил и няма връзка с ICO схемата, която продава токени, за която се твърди, че залага на цената на акциите на Xiaomi в предстоящото първоначално публично предлагане.Китайският производител на смартфони понастоящем е планиран да стане публично оповестен на основния борд на Хонконгската фондова борса на 9-ти юли. С цел да събере 4,7 млрд. Долара, IPO-то на Xiaomi се смята за едно от най-забележителните публични предложения в Хонг Конг през тази година. И очакваното публично предлагане на акции изглежда е привлекло интереси от най-малко една компания в пространството на криптовалутите.

Базираната в Русия инвестиционна компания, наречена Blackmoon, обяви на 22-ри юни, че предлага токен, наречен BMxXMI, чиято цена ще бъде фиксирана към цената на акциите на Xiaomi след IPO на базата на долар за долар.


Въпреки това, според доклад на South China Morning Post във вторник, Xiaomi заяви, че изобщо не са знаели за схемата и не са одобрили или подкрепяли проектът, предлагащ токен.


Според уебсайта на Blackmoon, като са допринесли за ICO с Биткойн, Етериум и litecoin, инвеститорите ще могат да получат изложение на акциите на Xiaomi, без да трябва пряко да притежават основния капитал.

Blackmoon заяви, че ще преобразува постъпленията, получени от ICO, във фиатни валути и ще прехвърли на своите брокери, които впоследствие ще закупят акциите на Xiaomi от вторичния пазар от името на инвеститорите.

След първоначален 93-дневен период на блокиране, компанията каза, че инвеститорите, притежаващи BMxXMI, биха могли да продадат символа чрез брокери отново, които биха изпълнили поръчки за продажба на акциите на борсата.

Въпреки това, Blackmoon не разкри подробности за брокерите, които съобщават, че ще действат от името на инвеститорите, като например имената им и дали са лицензиран брокер и дилър, за да участват в финансовия пазар в Хонконг.

Компанията отказа да разкрие подробности за своите банкови и брокерски партньори, като цитира споразумения за поверителност, но заяви, че предлагането ѝ е "съобразено с изискванията на "въпросните юрисдикции", включително възможността на фирмата да участва в IPO на Xiaomi и да разпространява токени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света