НАЧАЛО Други

WWF с блокчейн инструмент за проследяване на храната по веригата на доставки

януари 17, 2019 20:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
WWF с блокчейн инструмент за проследяване на храната по веригата на доставки

Световният фонд за дивата природа в Австралия (WWF-Австралия) обяви пускането на инструмент за веригата на доставки, който използва блокчейн, за да позволи на бизнесите и потребителите да проследяват хранителни продукти, според съобщение от днес, 17-ти януари.

Платформата, наречена OpenSC, е продукт на партньорство между WWF-Австралия и BCG Digital Ventures (BCGDV) – глобалното корпоративно предприятие, инвестиционно и инкубационно подразделение на американската Boston Consulting Group.

Според публикация на сайта на WWF, системата позволява на двата бизнеса да проследяват продуктите, които произвеждат и потребителите да виждат произхода на споменатите продукти чрез „уникален блокчейн код на мястото на произход на продукта“.

Платформата разпространява QR кодове към продукти, създадени от клиентски корпорации, които се присъединяват към схемата. След това кодовете се свързват с платформа на блокчейн, за да могат потребителите да проверят произхода и жизнения цикъл на конкретния продукт.

Твърди се, че целта е да се даде възможност на потребителите да знаят какво точно купуват, за да могат те нарочно да направят етичен избор.

От своя страна, производителите вече няма да могат да използват сложността на веригите за доставки, за да прикрият съмнителни източници на производство.

Главният изпълнителен директор на WWF-Австралия, Дермот О’Горман, коментира в придружаващо прессъобщение на 17-ти януари:

Чрез OpenSC ще имаме изцяло ново ниво на прозрачност относно това дали храната, която ядем, допринася за влошаването на околната среда и видовете, както и за социалната несправедливост, и въпросите на човешките права като робството.

Съобщава се, че продуктите с отворен код OpenSC ще бъдат предадени следващата седмица на световните лидери по време на Световния Икономически Форум в Давос, Швейцария.

В бъдеще, схемата може да се разшири отвъд храната, за да се справи с толкова разнообразни области като палмово масло и дървен материал, съобщава днес Ройтерс, интервюирайки ръководителя за Азиатския регион на BCGDV, Пол Хуниор.

Стартирането на проекта идва като подобрение на веригата за доставки, базирано на блокчейн, които виждат голяма активност. Тази седмица, собствената блокчейн платформа на IBM видя две нови приложения, включващи производство на кобалт в Демократична Република Конго и по-широката световна добивна индустрия.

Междувременно през ноември, един швейцарски производител на храни стана първият, който използва Eтериум блокчейна.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене